Fikri Sağlar: Muta nikahı da yaparlar

CHP'li Fikri Sağlar, Davutoğlu'nunu 'eş' sözlerine tepki gösterdi ve "Bunlar yakında, muta nikahı da kıymaya başlar" dedi.
CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Davutoğlu’nun “Anne babanız size hayırlı bir eş bulamazsa bize başvurun’’ sözlerine tepki gösterdi ve ‘’Bunlar yakında, muta nikahı da kıymaya başlar” dedi.

Sağlar yaptığı açıklamada, AKP’nin daha önce seçim meydanlarında Kur’an’ı kullandığını bu seçim öncesi de ‘’Bombalar ve beyaz Toros araba ile insanlara gözdağı vermek istediğini’’ savundu.



Sağlar şöyle dedi:

‘’Bu iktidar döneminde 450’yi aşkın faili meçhul olay var. Sülün Osman mantığı ile halkı kandırmaya çalışıyorlar. Başbakan, ‘Tek başına iktidar olmazsak faili meçhuller, Toros’lar, bombalar gelir’ diye göz dağı veriyor. Önce kur’an sonra Toros araba ve bombalar, şimdi de kadını kullanmaya başladılar. Başbakan ‘Eş bulmak için de bize başvurun’ diyor. Yakında muta nikahını da teşvik ederler, muta nikahı da kıydırırlar’’

Davutoğlu Şanlıurfa’da yaptığı açıklamada ‘’ Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz, çoğalmasını ama aynı zamanda iş güç sahibi olmasını da istiyoruz. Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız’’ demişti.

MUTA NİKAHI NEDİR?

Günümüzde bazı mezheplerde uygulanan kadın ve erkeğin belirli bir süre ve ücret karşılığında anlaşarak başlattıkları bir evlilik çeşidi.. . Acem nikâhı ya da geçici nikâh adıyla da biliniyor.. Muta nikahında belirli bir asgari ya da azami süre bulunmuyor. Bir saatlik nikahlar bile kılınıyor. Bu nikah, yasak olan zinaya karşı ‘’Hülle’’ olarak kullanılıyor.

Nikah sırasında erkek, rızası olan kadına, “Beni (…) (aylık) bir zaman için müt’alandır” veya ” (…) kadar para karşılığında seninle müt’alandım” diyor.. Muta nikahı ile evlenen kadın daha sonra mirastan hak iddia edemiyor. Muta sözlükte “kendisinden faydalanılan şey” anlamına geliyor.

Kaynak: sozcu.com.tr / Ankara

    :

    :

    :

    :

    "Fikri Sağlar: Muta nikahı da yaparlar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete