"PKK, bizim hakkımızda istihbarat topluyor!"

"İstihbarat zaafiyetinden öte... PKK'nın istihbaratı güçlü. Onlar artık bizim içimizde..."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"PKK İÇİMİZDE..."

Terör örgütünün ve eylemlerinin farklılaştığı, beklenmedik yöntemler kullanıldığı ve istihbarat zaafiyetinin zirve yaptığı iddialarını MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Karşı Gazete için değerlendirdi.

Çözüm sürecinde, PKK'nın mühimmat depolamak ve patlayıcı yerleştirmekten daha da önemli bir iş yaptığını ve istihbarat ağını kuvvetlendirdiğini öne süren Vural farklı bir noktaya da dikkat çekti...  "İstihbarat halktan alınır. PKK'yı halkın temsilcisi haline getirirseniz, bu kaynak yok olur!"

Vural'ın, istihbarat zaafiyeti  iddiaları hakkındaki yorumları şöyle:

"İVEDİLİKLE ALAN HAKİMİYETİ OLUŞTURMAK LAZIM"

İstihbarat bir yöredeki halktan alınır...  Ama eğer PKK'yı halkın temsilcisi haline getirirseniz bu kaynak yok olur. İstihbarat teşkilatının terör örgütü ile  ilişkileri, terör örgütünün de istihbarat toplamasına zemin hazırlar...

PKK hakkında  eş zamanlı istihbarat toplama anlaşması vardı ABD ile Türkiye'nin... Bundan bir süre sonra PKK, bizim hakkımızda istihbarat toplayacak noktaya geldi. Bu ilişkiler PKK'nın bizim hakkımızda istihbarat toplama gücünü artırdı.

Zaafiyetten öte istihbarat konusunda ne zaman, nerede, ne yaptığımızı bilen ve istihbarat toplayan bir terör örgütü ile karşı karşıyayız...

"PKK, DEVLETİN DE GÜCÜNÜ KULLANIR HALE GELDİ"

Terör örgütünün içinde KCK'nın kuruluş aşamasında içinde kimler vardı? Devletin Doğu ve Güneydoğu'da devleti temsil eden bütün atamaları için  AKP'li bir milletvekili 'atamaların hepsi HDP'li, PKK'lı' demişti... Yani PKK aynı zamanda devletin gücünü de kullanır hale geldi.

Eş zamanlı istihbarat merkezi kurudular ABD ile bu merkez PKK hakkında istihbarat toplayacakken, Türkiye hakkında istihbarat toplar hali geldi. Snowden'ın belgelerinde bu var...

Yani bu süreçte PKK'nın devletle irtibatını kurdular, ABD ile irtibatını kurdular... Suriye'nin kuzeyinde ABD kimle beraber hareket ediyor?

"PKK'NIN İSTİHBARATI GÜÇLÜ"

Sonuç olarak bizim istihbarat zaafiyetimiz kadar anlaşılıyor ki PKK'nın istihbaratı güçlü. Bu ilişkiler irtibatlar, PKK'nın istihbarat toplama kanallarını güçlendirdiğini düşündürtüyor.

Acaba biz bunların eylemleri konusunda istihbaratı niye alamadık?

Özellikle PKK'nın alan hakimiyeti sağladığı yerlerde istihbarat kaynağımız daha fazla olmalı ama ama maalesef istihbarat zaafiyeti var... İvedilikle alan hakimiyeti oluşturmak gerekiyor."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""PKK, bizim hakkımızda istihbarat topluyor!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete