close

Börek yapamasak da barış inşa edebiliriz!

"Her kadın börek yapmayı bilmez ama barış ihdas etmeyi bilir!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"Analar ağlamasın" sloganı nasıl oldu da "şehitlik meyvesi güzeldir"e dönüştü?

Kadınlar, Ankara'da bir araya gelip 7 Haziran'dan bu yana öldürülen 180’den fazla kadını ve "Buzdolabında" denilen çözüm sürecinin ortadan kalkması nedeniyle  öldürülen 52 sivili hatırlatacak...

"Barışın mimarı kadındır" diyen Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile barış çağrısı yapacak... Bir kez daha Hükümetten kadın sorunlarına duyarlı olmasını isteyecek...

Bu anlamlı çağrı öncesinde Karşı Gazete'ye konuşan Canan Güllü'nün Kadından sorumlu yeni Bakan Ayşen Gürcan'a ve dolayısıyla Hükümete yönelik  "börek" göndermeli mesajı:

"BÖREK YAPMASINI BİLMİYORUM AMA..."

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na getirilen Ayşen Gürcan, Müslüman bir kadının börek yapmasını bilmemesi halinde ailesinin dağılacağı' yönünde bir tweet atmış...  Ayşen Gürcan'ı çok eskiden tanırım, ancak kadın konularında bu denli taraf olmasına çok üzüldüm. Kadınlarla ilgili bir bakanlık kurulması için çok emek vermiştik, o emekleri siyasete bulaştırdı, yazık oldu emeklerimize!

"FATMA ŞAHİN'İ MUMLA ARAR OLDUK"

Hele ki bu aşamadan sonra Eski Bakan Fatma Şahin'i mumla arar olduk. 'Kürtaj yasağı'nı öneren Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu; 3 çocuk dayatmasının mimarı yeni bakan Ayşen Gürcan... Bana diyorlar ki "aynı duyarlılığı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik 'Terör örgütü lideri evlenme teklif etti' haberleri için niye göstermedin? Eğer bizi yönlendirmeye çalışmasalardı onu da söylerdim ama biz Davutoğlu'nun ya da başkasının  talimatı ile hareket etmeyiz!

Sayın Davutoğlu keşke bizi erkek arkadaşının arkadaşlık teklifini reddettiği için  öldürülen kadın için de, Ağrı'da sokaklarda teşhir edilen çıplak kadın görüntüleri için de göreve çağırsaydı... Çöpten çıkan kadın cesedi için ya da 10 yaşında evlendirilen çocuk gelinler için beni göreve çağırsaydı... Davutoğlu'nun talimatı ile çalışan bir sivil toplum örgütünün başkanı değilim!

"BÖREKTEN 'KADIN KRİTERİ' YARATILMASINA KARŞIYIM"

Biz kadın duyarlılığı ile federasyon olarak "barış" istiyoruz. Türkiye için kadınlar barış istiyor... Börek yapmayı bilmiyorum  ama barış için katkı sunabilirim...  Börekten 'kadın ya da aile' kriteri yaratılmasına da karşıyım..."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Börek yapamasak da barış inşa edebiliriz!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete