Erdoğan için vatana ihanet ve teröre yataklık suçlaması

Hem CHP hep MHP'den Erdoğan hakkında suç duyurusu...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"AKP'LİLER SUÇUN OLUŞTUĞUNU İTİRAF ETTİ"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP Hükümetinin üyeleri hakkında yaşanan terör olayları ve açılım süreci gerekçesiyle suç duyuları yapılmaya başlandı...

MHP, süreç hakkında ikinci suç duyurusunu yaptı ve Erdoğan'ı yaşananların baş sorumlusu olarak işaret etti.  CHP'li Ali Haydar Hakverdi de  "vatana ihanet" suçlaması ile suç duyurusunda bulunmuştu...

"ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI, YENİ DELİLLERDİR"

MHP adına suç duyurusunu yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Karşı Gazete'ye konuştu. Daha önceki suç duyurusunun reddedildiğini ancak durumun değiştiğini vurgulayan  Büyükataman "şimdi yeniden suç duyurusu yapılmasına gerekçe olabilecek yeni deliller ve gelişmeler mevcut" dedi. 22 sayfalık bir başvuru ile savcılığa müraacat ettiklerini belirten MHP Genel Sekreteri, Karşı Gazete'ye şu değerlendirmeyi yaptı:

"Televizyonlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  değişik AKP yetkililerinin adeta günah çıkartan ama  aslında 'itiraf' olarak değerlendirilebilecek açıklamaları var... Süreç rezaletinin geldiği noktayı açığa çıkaran, itiraf niteliğindeki bu sözler, yeni delillerdir. Böylece bizim haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. "

MHP: "İSNAT EDİLEN SUÇ, ŞİMDİ OLUŞTU"


MHP'nin 2013’te yaptığı başvuru ‘isnat edilen suçların oluşmadığı' gerekçesiyle reddedilmişti. MHP'nin yeni suç duyurusunda ise   Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın, “Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.” ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “PKK çözüm sürecinde silahlanmış.” açıklamaları, suçun oluştuğunun delili olarak gösteriliyor.

Savcılığa yapılan suç duyurusunda, terör örgütüne yataklık yapan, suçluyu kayıran, delilleri yok eden, suç bildirmeyen, kamu görevlileri hakkında kamu davası açılması isteniyor.

CHP'DEN 'VATANA İHANET' SUÇLAMASI...

CHP adına ise Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi,   Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ‘vatana ihanet’ suçlaması ile suç duyurusunda bulunmuştu. Karşı Gazete'nin ulaştığı Hakverdi, suç duyurusunun gerekçelerini şöyle anlattı:

"ERDOĞAN SUÇUNU KENDİSİ İTİRAF ETTİ"

”Erdoğan’ın  bir televizyon kanalında sarf ettiği '400 milletvekilini AKP alsaydı, terör olayları yaşanmayacaktı' cümlesi suçun itirafıdır. Yani Erdoğan dedi ki 'biz 400 milletvekili kazanmadığımız için bu durumlar yaşanıyor.' Bu söz şu anlama gelir; terör olaylarının sebebi de AKP ve bunu Erdoğan kendisi kabul etmiş, suçunu itiraf etmiş oluyor. Bu durumda vatana ihanet suçlaması  ile yargılanabilir.... Bu suç duyurusunun gereği şimdi yapılmasa bile arşivlere geçecektir. Bir dahaki dönemlerde yine gündeme gelir..."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan için vatana ihanet ve teröre yataklık suçlaması" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete