İki canlı bomba yakalandı iddiası

Ankara’da 100 kişinin yaşamını yitirdiğin canlı bomba eylemlerinin ardından tüm Türkiye’de İŞİD’e yönelik operasyonlar başlatıldı.
Hatay, Konya, İzmir, Adana, , Antalya ve Kocaeli Gebze’de gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin terör örgütü adına çalıştıkları belirlenirken, dört sanık tutuklanarak Kandıra Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Tutuklanan isimlerden birinin, İstanbul’da canlı bomba eylemi yapma hazırlığında olduğu ve bu eylemle İstanbul’u kana bulamayı hedeflediği iddia edildi. Hatay’da yapılan operasyonlarda ise terör örgütü İŞİD üyesi olduğu iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından yedi kişi serbest bırakılırken iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu iki kişi arasında ise, İŞİD’in aranan 21 canlı bomba militanından 1’i olduğu belirlendi.

IŞİD'E GİDENLER TUTUKLANDI

Bu arada, Gaziantep’te güvenlik güçlerinin durdurarak aradığı 2 araçta IŞİD saflarına katılmak için Suriye’ye giden 10 kişi tutuklandı. Tutuklananların ikisinin Türk vatandaşı olduğu belirtildi.

135 KİŞİ CAN VERDİ

IŞİD'li canlı bombalar sebebiyle 102 kişi Ankara'da, 33 kişi Suruç'ta hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "İki canlı bomba yakalandı iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete