HDP'den Erdoğan'a Nobel eleştirisi

HDP'nin eski İstanbul İl Başkanı, Barış Bloku kurucularından Şamil Altan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Nobel'i eleştiren sözlerine Sedat Peker üzerinden yanıt verdi.
Altan, "Sedat Peker'e Nobel'in verilmesini arzu ediyor herhalde" ifadesini kullandı. Altan, Peker için mafya bozuntusu ifadesini de kullandı.

Türk bilim adamı Aziz Sancar Nobel ödülünü kazandı. Konuyla ilgili bugün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nobel'in siyasi olduğunu, hak edip etmeme gibi kriterlere bakılmadığını, sipariş üzerine verildiğini söyledi ve 'bunlar aşılacak, bu iş böyle gitmez' cümlesini kullandı. Konuyla ilgili KRT'de Çağlar Cilara'nın programında konuşan HDP'li Şamil Altan, Erdoğan'ın Sedat Peker'i Nobel'e önermesini istedi. 

"MAFYA BOZUNTUSU"

Altan, "Bence Cumhurbaşkanı Nobel alanları kıskanıyor galiba, kendisi istiyor ama pek uygun değil. Aslında Sedat Peker'e Nobel'in verilmesini arzu ediyor herhalde, görüyorsunuz korumalarını verdiler. Bir mafya lideri veya mafya bozuntusu diyelim meydanlara çıkıp AKP'yi desteklediğini söyleyen mitingler yapıyor, ona verilmesini önersin bence."

AÇIKLAMALARIN GÖRÜNTÜSÜ

 

    :

    :

    :

    :

    "HDP'den Erdoğan'a Nobel eleştirisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete