"7 kanal komple kapatılıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Digitürk'te sansüre uğrayan 7 kanalın TÜRKSAT'tan da çıkartılacağını söyledi.
Halk TV'de Gürkan Hacır'ın hazırlayıp sunduğu 'Şimdiki Zaman' programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Digitürk'te sansüre uğrayan 7 kanalın TÜRKSAT'tan da çıkartılacağını söyledi.

SONAR Araştırma Şirketi sahibi Hakan Bayrakçı'nın da katıldığı programda, Barış Yarkadaş şu açıklamalarda bulundu: 

“Kanal Türk, Bugün TV, Yumurcak TV, Samanyolu TV ve diğer kanalların Digitürk’ten çıkarılması saraydaki zatı tatmin etmedi. Aynı kanalların uydudan çıkarılması da söz konusu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank bu konuyla yakından ilgileniyor. Benim edindiğim bilgilere göre, saraydaki zat tarafından düğmeye basıldı. Şu an sadece Türkiye’deki seçim dengelerini görmeye çalışıyorlar. Kanalların Digitürk’ten çıkarılması sonrası tepki ile karşılaştılar. Binlerce kişi aboneliklerini iptal etti. Sansürün AKP’ye nasıl yansıyıp yansımayacağın merak ediyorlar.

Kanalların uydudan da çıkarılmasını fiilen planlıyorlar. Yapabilirlerse, kanalları seçimden önce kapatıp, halkın gerçekleri öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar.

Uydudaki yayınları seçim öncesi kesemezlerse, seçimlerden hemen sonra hükümet kurma çalışmaları sürerken, bunu yapmak istiyorlar."


"RTÜK de burada bypass ediliyor" diyen Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir de çağrıda bulundu:

"RTÜK bir kanalı kapatmak için mahkeme kararı ister. Bunlar onu da beklemiyorlar. Anasaya, yasalar, RTÜK ve hukuk bypass ediliyor. Şimdiden biz Cumhurbaşkanı'na uyarımızı yapalım. Bu yanlıştan dönün, Türkiye’yi keyfi şekilde yönetemezsiniz. Keyfi şekilde kanal kapatamazsınız.”


Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    ""7 kanal komple kapatılıyor"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete