'Feridun Sinirlioğlu AKP gemisinden kaçacak'

Evrensel yazarı Sürek, Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun, 'Suriye'de istikrar için laik-seküler devlet olmalı' açıklamasını, AKP'den kopuşa hazırlanma olarak yorumladı.
Sürek, "Sinirlioğlu'nun açıklaması batan gemiyi terk etme pozisyonu gibi geliyor bana" dedi.

ABD ve Rusya Suriye'de seküler-laik devlet konusunda anlaştı. Geçtiğimiz hafta iki ülke dışişleri bakanları yaptıkları açıklamada, "Seküler bir yönetim ve IŞİD'le mücadele konularında da mutabakat sağladık" demişlerdi. Ardından, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Suriye'de istikrar seküler, laik bir yönetimle gelir" açıklamasını yaptı.

Bakan Sinirlioğlu'na muhafazakar AKP tabanında çok sert tepkiler geldi. KRT'de Çağlar Cilara'nın yayınına katılan Evrensel gazetesi yazarı Kamil Tekin Sürek bu açıklamayı gemiyi terk etme olarak yorumladı. 

"Sinirlioğlu'nun açıklaması batan gemiyi terk etme pozisyonu gibi geliyor bana" diyen Sürek, "O meselenin farkına vardı. 40 yıllık diplomat ve bu işin ustasıdır. Amerika ve Rusya böyle bir karar almışlardı. Dolayısıyla AKP'nin de geleceği çok parlak olmadığı için Sinirlioğlu şimdiden AKP devrilirse, siyasi ve hukuki olarak hesap sorulmaya başlanırsa kendini kurtarmak için o açıklamayı yaptı. Sadece o değil birçok AKP üyesi kişilerde bu politikaların sonunu görebiliyorlar. Yavaş yavaş kendilerini Erdoğan çevresinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bazı AKP'liler Abdullah Gül'ün etrafında siyasi oluşum peşinde."

İşte Sürek'in o açıklamaları...
 

Kaynak: Çağlar Cilara - KRT

    :

    :

    :

    :

    "'Feridun Sinirlioğlu AKP gemisinden kaçacak'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete