Cumhuriyet Bayramı tatili 6 gün mü olacak?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşıyor... Ancak bu yıl bayram tatilinin bazı faktörlerden etkilenebileceği konuşuluyor.
KARŞI GAZETE | KULİS

CUMHURİYET BAYRAMINDA 6 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

Normal şartlarda 28 Ekim'de yarım ve 29 Ekim'de bir gün olmak üzere Cumhuriyet Bayramı tatili bir buçuk gün oluyor. Bu yıl ise hem seçim hem de terör olayları nedeniyle farklı bir uygulamaya gidilmesi muhtemel.

Meclis kulislerinde AKP iktidarının, bayram tatilini bir koz olarak kullanabileceği, özellikle CHP'li seçmenin tatilin uzatılması halinde şehir dışına çıkacağı ve 1 Kasım'da oy kullanmaya gitmeyebileceği tezinden hareketle, cuma gününün de tatil edilebileceği konuşuluyor.

Bu durumda yarım gün tatil olan 28 Ekim'in de tam gün tatil ilan edilmesi ve 30 Ekim Cuma günüyle birlikte tatilin 5 güne uzaması mümkün.

Hükümetin tatil kararını etkileyebilecek ikinci faktör ise 1 Kasım Pazar günü yapılacak seçim.  Hem terör olaylarının yarattığı güvenlik endişesi hem de oyların sayımının kolaylaştırılması ve sayım işleminin doğru yapılabilmesi  için 2 Kasım Pazartesi günü okulların da tatil ilan edilmesi olası...

Meclis kulislerinde konuşulan bu senaryoların gerçek olması durumunda kamu ve özel sektörde çalışanlar 5, öğrenciler ise 6 gün tatil yapmış olacak.

Kararın,  yapılacak ilk Bakanlar  Kurulu toplantısında açıklanması bekleniyor.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Cumhuriyet Bayramı tatili 6 gün mü olacak?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete