CHP'li Tekin'den çarpıcı iddia!

CHP Genel Sekreteri Tekin: "AKP ve Başbakan Davutoğlu, Alman ve Avusturya hükümetlerinin çifte vatandaşlıkları tespit etmesine neden olmuştur."
KARŞI GAZETE | ANKARA

AKP’NİN SEÇİM İHLALLERİ BİTMİYOR !

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 1 Kasım Genel Seçimleri öncesi AKP ve hükümetin seçim yasaklarını hiçe sayarak uyguladığı usulsüz propaganda çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada AKP reklamlarında adı geçen Türk Hava Yolları’nın halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören bir şirket olduğu, THY’nin siyasi propaganda aracı olarak kullanılmasının da seçimlerin meşruluğuna gölge düşürdüğü ifade edildi.


TÜRK HAVA YOLLARI, AKP'NİN SİYASİ EMELLERİNE ALET EDİLDİ"

Tekin şöyle konuştu:  "AKP tarafından hazırlatılan ve Başbakan Davutoğlu tarafından seslendirilen bir reklam filminde, Türk Hava Yolları’nın ismi kullanılarak gençlere yönelik özel indirimlerin yaptırıldığına/yaptırılacağına işaret edilmektedir. Biz gençlerimize indirim yapılmasının karşısında değil aksine daha fazla ayrıcalıkların tanınmasından yanayız. Bu indirimi yapan Türk Hava Yolları’nın siyasi propaganda aracı olarak kullanılmasına tepki gösteriyoruz. Türk Hava Yolları, AKP’nin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören ticari bir şirkettir. Bu şirketin herhangi bir siyasi partinin seçim çalışmalarına malzeme yapılması, kasten zarara uğratılması şirket yöneticilerinin ve  sorumluların hem hukuki hem de cezai anlamda sorumluluklarını doğurur."

Yurtdışındaki seçmene Davutoğlu imzası ile mektup gönderilmesi için gizli seçmen bilgilerinin deşifre edildiğini ve özellikle Almanya ve Avusturya'daki çifte vatandaşlığı olan Türkler'in  tehlikeye atıldığını öne süren Tekin şu açıklamayı yaptı:
 
”AKP, ALMANYA VE AVURSTURYA'DAKİ TÜRKLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI"

"Seçim yasakları, propaganda usulleri ve seçimlerin temel esaslarını belirleyen mevzuat AKP’nin gözünde hiçbir değer taşımamaktadır. Yapılanlar, seçimlerin meşruluğuna gölge düşürdüğü gibi aynı zamanda Avrupa’da yaşayan gurbetçi yurttaşlarımızın bulundukları ülkeler nezdinde telafisi mümkün olmayan zararlara da yol açmaktadır. Özellikle Almanya ve Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımızın bir çoğunun, çifte vatandaş olmaları nedeniyle seçmen kütük bilgilerinin varlığını belli edecek  konular Dışişleri Bakanlığı’nın uyarıları neticesinde paylaşılmamaktadır. Bu nedenle yurt dışı seçmen kütük bilgileri basılı halde bulunmamaktadır. 

Ancak ,AKP ve Başbakan bu kütük bilgilerini illegal olarak kullanarak ve posta gönderimi yaparak, Alman ve Avusturya hükümetlerinin çifte vatandaşlıkları tespit etmesine neden olmuştur. Yurt dışında propaganda yasağının da olduğunu bilmesine rağmen bu yasağı da ihlal ederek uluslararası hukuk karşında ülkemizi küçük duruma düşürmüştür."

Tekin, her iki konu hakkında da  Yüksek Seçim Kurulu nezdinde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Tekin'den çarpıcı iddia!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete