Financial Times'tan Erdoğan-Merkel yorumu

İngiltere Financial Times Gazetesi'nden Erdoğan-Merkel yorumu...
İngiliz Financial Times gazetesi, Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye yaptığı ziyaretin zamanlamasına dikkat çekti.

www.sacitaslan.com'dan Dilek Çimen'in haberine göre, Ziyareti Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilmiş bir destek olarak gördüğünü yazan gazetenin dış haberler editörü David Gardner, gazetenin dünkü  sayısında yayınlanan yazısında ise, “Avrupa, Türkiye’yi yeniden keşfetmek için herhalde daha kötü bir zaman seçemezdi” yorumunda bulunarak, Merkel’in ziyaretini eleştirdi. 

Aynı zamanda Financial Times’ın eski Türkiye muhabirlerinden olan Gardner yazısına şöyle devam etti;

“Özellikle Fransa ve Almanya’nın muhalefeti ile yaklaşık 7 yıl önce AB Türkiye’yi neredeyse tamamen yüzüstü bırakmıştı. Tam üyelik müzakereleri o dönemde Türkiye için reform motoruydu. Ülke gerçek bir demokrasiye dönüşüyordu. Şimdi ise hafta sonu İstanbul’da olan Merkel’den etkilenen AB, Türkiye’yi yeniden kucaklıyor. Ancak burada söz konusu olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giderek artan tek adam yönetimi altında daha çok Suriye gibi olma tehlikesi ile yüzleşen bir ülke.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Merkel ile yaptığı görüşmede basına verilen fotoğrafta gülümsemesini eleştiren David Gardner, “Erdoğan’ın, Merkel’le görüşmesi sırasında gözlerinin içinin gülmesine şaşmamalı. Belki de Erdoğan, Merkel’le görüşmesinin 1 Kasım’daki genel seçim öncesi birkaç puan oy artışı getirebileceğini düşünüyor” diyerek, niyet okuması ise gülünç bulundu.

Ayrıca aynı gazetenin yorum sayfasındaki yazıya eşlik eden karikatürde ise Merkel , Erdoğan’a bir hediye verilirken görülüyor. Hediye kutusunun üzerindeki paket Avrupa Birliği (AB), kurdela ise Almanya bayrağı.

Karikatürde Merkel gülerek sağ eliyle hediyeyi verirken, Türkiye’nin insan hakları sicili ile ilgili bir belgeyi sol eliyle çöp kutusuna atıyor. Merkel gibi gülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise elleri cebinde.



Kaynak: www.sacitaslan.com

    :

    :

    :

    :

    "Financial Times'tan Erdoğan-Merkel yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete