Joe Biden ABD Başkanlığı'na aday olacak mı?

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2016'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olmak için girişimde bulunmayacağını açıkladı.
Böylece eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak yarışa katılmasının önündeki en büyük engellerden biri kalkmış oldu.

Reuter ajansı Joe Biden'ın aday olmaktan vazgeçmesinin, Mayıs ayında oğlunu kaybetmesinden sonra adaylık mücadelesi vermeye hazır olmamasına bağlı olabileceği yorumunu yapıyor.

72 yaşındaki Biden'ın oğlu Beau Biden, Mayıs'ta beyin kanserinden ölmüş, ancak ölümünden önce babasından aday olmasını istemişti.

Biden Beyaz Saray'da, Başkan Barack Obama ve eşi Jill'in yanında yaptığı açıklamada, "Aday olmayacağım ama, sessiz de kalmayacağım" diye konuştu.

Hillary Clinton'ın halk arasındaki desteği bir ara azalmış, bunun üzerine Biden'ın taraftarları, aday olmasını istemişlerdi.

Ancak Clinton 13 Ekim'de yapılan bir tartışmadaki performansıyla aleyhindeki havayı geriye döndürmüş ve Demokratlar arasındaki destek oranını yüzde 10 artırmıştı.

Demokrat Parti başkan adayını Kasım 2016'da belirleyecek.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "Joe Biden ABD Başkanlığı'na aday olacak mı?" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete