Haluk Koç'tan Davutoğlu'na 'beyaz toros' cevabı!

Haluk Koç: “Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler, Ankara Garı’nın önüne kadar geliyorlar."
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, “Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler, Ankara Garı’nın önüne kadar geliyorlar. Sayın Başbakan bence beyaz Toros’u bıraksın şu ticari taksilerin hesabını versin” dedi.

CNN Türk yayınında soruları yanıtlayan Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak” sözlerini değerlendirdi.

Koç, “Beyaz Toros bir dönem Türkiye’de faili meçhulleri ifade etmek için, işte Jitem’in, şunun bunun kullandığı bir araç türü ve şimdi bir tehdit kokan, sanki 13 yıldır kendisi iktidarda değilmiş gibi bundan sonrasında ‘Eğer biz gidersek tekrar Beyaz Toroslar devri başlar’ gibi bir ifadede bulunuyor” dedi. Türkiye’de o beyaz Torosların sebep olduğu bütün faili meçhulleri aydınlatmak için CHP’nin TBMM’ye verdiği pek çok önerge bulunduğunu da anımsatan Koç, şunları kaydetti:

“Bunların gereği olarak bir tanesini aydınlatabildiler mi’ bunu sormak lazım ve beyaz Toros’tan geçelim, ticari taksilere gelelim isterseniz. Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler Suriye sınırından Kilis’e, oradan Gaziantep’e, oradan Ankara’ya Balgat’ta güzel mükellef bir kahvaltı, ondan sonra Ankara Garı’nın önüne kadar geliyorlar. Bence beyaz Toros’u bıraksın şu ticari taksilerin hesabını versin Sayın Başbakan. Korkutarak bir yere varamaz. Yani Zaytung haberi olmaktan çıkması gerekiyor bu ülkenin Başbakanının. Bunu neden söyledim? Söylemlerine bakıyorsunuz 13 yıldır bu ülkede iktidarda olmayan bir siyasi parti ya uzaydan gelmiş, ya yeni kurulmuş ve bundan sonrası için huzuru vaat eden, bundan sonrası için istikrarı vaat eden, sanki huzursuzluğun, bugün yaşadığımız istikrarsızlığın temel sebebi kendi uygulamaları değilmiş gibi toplumun önüne çıkan, gülümseyen bir Başbakan manzarası. Yani sadece beyaz Toros’ta değil çelişkiler. Söylemlerin her birinde, her cümlesinde bu çelişkileri görüyoruz.”

-“IŞİD’E ÖZEL KORUMA SAĞLANDI MI?”-

Ankara katliamı konusunda da, çok açık bir hem güvenlik, hem istihbarat zafiyeti olduğunu belirten Koç, “Bunlar dile getirildiği zaman yönetenler bundan tabi ki olumsuz etkileniyorlar ama bu tespit yapıldığı zaman sorumluluklarını nerede boşladılar, nerede hata yaptılar dönüp değerlendirmeleri gerekiyor. IŞİD dediğimiz terör örgütünün bu kadar açık, seçik canlı bomba olacağı ifade edilen ve emniyette resimleri dolaşan 16 – 17 tane militanının niye yakalanmadığı, niye takip edilmediği, niye istihbarat ağı tarafından hareketlerinin denetlenmediği açık bir soru işareti” dedi.

CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker’in IŞİD yuvalanma merkezlerinin, adam devşirme merkezlerinin nasıl çalıştığını anlattıklarını, belgeleriyle ortaya koyduklarını anımsatan Koç, şöyel devam etti:

“Bütün bunlar açıkça ortaya kondu. Aralarındaki telefon görüşmeleri, Suriye-Türkiye arasındaki geçiş trafiği sırasında yaşananlar ve planladıkları her şey bu telefon kayıtlarında var ve bu insanlar nasıl istihbarat ağının, izleminin dışında kalır bunu açıklamaları gerekiyor. Yani zafiyetimiz yoktur, güvenlik açığımız tamdı sözleri milletin aklıyla, vicdanıyla alay etmek demektir. Bir hata yaptıysanız sorumluluğu kabul edeceksiniz. Sorumluların mutlaka siyasi boyutta bulunanlarının istifa dediğimiz mekanizmayı işletmeleri gerekiyor.

Bu işin bundan sonrasında Türkiye’nin başına daha fazla bela üretebileceği noktasında açık söylüyoruz bu toplumun, bu milletin kuşkuları var. Çünkü IŞİD dediğimiz terör örgütü acaba muhafaza edilmesi gereken, bazı etkinlikleri görmezden gelinmesi gereken statüsünde mi değerlendirildi şimdiye kadar? Bunlara özel bir koruma sağlandı mı? Bunlara özel bir takım istihbarat körlüğü yapıldı mı? Bütün bunlar yaşadıklarımızı alt alta koyduğumuz zaman aklımıza gelen ve yüksek sesle sormamız gereken sorular.” 
 



    :

    :

    :

    :

    "Haluk Koç'tan Davutoğlu'na 'beyaz toros' cevabı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete