​AKP’de kardeş kavgası

AKP’de şimdiden 1 Kasım sonrasının huzursuzluğu yaşanıyor.
Tüm anketlerin ‘koalisyonu’ göstermesi, Erdoğan ve karşıtlarının söylemlerine de yansıdı. Her tartışmada AKP’nin ‘akil isimleri’ arasında polemiğe dönüşüyor. Önceden ‘kol kırılır, yen içinde kalır’ diye kamuoyu önünde cevap verilmezken artık kimse sözünü esirgemiyor. İşte son bir haftada yaşanan 3 tartışma ve ‘tarafların’ verdiği cevap:

TAZİYE POLEMİĞİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 102 kişiyi kaybettiğimiz Ankara Garı önündeki terör saldırısından sonra bazı isimleri arayarak taziyelerini iletti. CHP, HDP liderlerini arayan Gül, STK ve sendika yöneticilerine de taziye mesajını bildirdi. Ancak AKP’liler Gül’ün Demirtaş’ı aramasını öne çıkararak eleştirdi. Hatta Başbakan Davutoğlu “Taziye evi Başbakanlıktır” diyerek açıkça eleştirdi.

400 VEKİL DİLENMEM

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra sürekli AKP için ‘400 vekil’ istedi. Anayasayı değiştirmek için seçmene AKP’yi oy verilmesini mesajını aktardı. 1 Kasım seçimlerinde kendi isteğiyle dışarıda kalmayı tercih eden Bülent Arınç, Erdoğan’ı hedef tahtasına koydu: “Ben başkalarının yaptığı gibi size 400 vekil verin, şöyle yapacağız böyle yapacağız, başkanlık olmadı da bunlar başımıza geldi, ben milletin ne kadar oy vereceğini bilemem. Herkese oy dilenciliği yapacak bir insan da değilim.”

PKK’LININ OYNADIĞI KLİP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’dan yeniden aday. Yerel televizyonlar için hazırlanan bir klip AKP’yi karıştırdı. Klipte PKK’lı terörist, nöbet tutan Mehmetçiğe nişan alıyor. Ancak askerin de Kürt olması nedeniyle vurmuyor. Klibin sonunda Çelik, “Oyuna gelmeyin” mesajı verdi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, klibin Genel Merkez tarafından onaylanmadığını belirterek, “Bu tip çalışmalar hiçbir şekilde AKP ile ilişkilendirilmemelidir” dedi.

Kaynak:Veli Toprak/Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​AKP’de kardeş kavgası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete