Dilek 'galoş' için mi vuruldu?

CHP'li Erdoğdu: "Polis içeri giriyor. Sadece içeriye girerken, 'Ayaklarınıza galoş giyin, giymeyin' tartışması çıkıyor. Ve o sırada polisin silahından çıkan bir kurşunla vuruluyor."
İstanbul'da dün gerçekleştirilen polis operasyonunda vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın sağlık durumu cididyetini koruyor. Genç kızın duran kalbi doktorlar tarafından yeniden çalıştırıldı. 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Dilek Doğan'ın kalbinin yoğun bakımdayken durduğu, sağlık ekibinin yaptığı müdahale sonucu tekrar çalıştırılarak genç kızın hayata döndürüldüğü öğrenildi.

CHP'Lİ ERDOĞDU: GALOŞ TARTIŞMASI SONUCU

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Bir arama sırasında genç bir kız polis kurşunuyla çok ağır yaralanmış. Şu an hayati tehlikesi devam etmekte.Biz yakınları ve görgü tanıklarıyla konuştuk. Bizim öğrendiğimiz; polis bir arama için geliyor. Aramada bir zorluk çıkarılmıyor. Polis içeri giriyor. Sadece içeriye girerken, 'Ayaklarınıza galoş giyin, giymeyin' tartışması çıkıyor. Ve o sırada polisin silahından çıkan bir kurşunla, Şişli'de mağazada çalışan bir emekçi kadın, hiçbir siyasal sabıkası yok, hiçbir siyasal suçu yok, şu an ağır yaralı biçimde, ki az evvel kalbi durdu, tekrar çalıştırılmış" diye konuştu.

Özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle Ataşehir, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerindeki 16 adreste aramalar yapıldı. Operasyonan terör örgütü DHKP-C’ye yönelik olduğu belirtilirken aramalarda, bir otomatik av tüfeği, örgütsel dokümanlar ve bazı dijital malzemeler ele geçirildi. 

Baskın yapılan adreslerden biri de Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Gelincik Sokak’taki bir evdi. Evde arama yapıldığı sırada ev sakinlerinden 24 yaşındaki Dilek Doğan, polisin silahından çıkan kurşunla göğsünden vuruldu. Doğan’ın sırtını delip geçen merminin, evde yaşanan bir arbede sırasında ateşlendiği öne sürüldü.

Doğan’ın herhangi bir çatışmaya girmediği öğrenilirken, iddiaya göre özel harekat ekipleri evde arama yaparken, ev sakinlerinden birinin polisin silahına sarılıp tetiğe basması sonucu silah ateş aldı. Ambulansla Okmeydanı eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Doğan’ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Yaşam savaşı veren genç kızın Nişantaşı’ndaki bir mağazada satış görevlisi olduğu öğrenildi.

‘Evde ne işi var?’

Olay anında evde olan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, “Polisler, ‘Çatışma timiyiz, galoş giymeyiz’ dedi. Patlama sesi duyduk. Polislerin korkutmak amacıyla ateş ettiğini sandım ama kızımın vurulduğunu gördüm. Canlı bomba şüphesiyle evleri aradığını söylediler.

Kimliklerimizi de gösterdik yine de kızımı vurdular. Kızım Sabah işine gidip akşam evine gelen biriydi. Canlı bomba olsa, kızımın evde ne işi var?” dedi. Ağabey Mehmet Doğan da, “Tartışma yoktu. Anlam veremedik” dedi.

Kaynak: Milliyet / Çiğdem Yılmaz

    :

    :

    :

    :

    "Dilek 'galoş' için mi vuruldu?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete