Faili meçhullerin simgesi yine siyaset arenasına çıktı

CHP’li vekil Çam’dan Beyaz Toros eleştirisi: “Suruç’ta, Ankara’da kılık değiştirmiş Beyaz Toroslar vardı!”
KARŞI GAZETE | ANKARA

AKP İKTİDARDAN İNDİRİLİRSE, BEYAZ TOROSLAR DOLAŞACAKMIŞ...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Davutoğlu’nun Van mitinginde ‘AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak’ sözlerini sert dille eleştirdi.

ÇAM: ”BEYAZ TOROSLAR ZATEN SURUÇ'TA, REYHANLI'DA, ANKARA'DA..."

Bu söylemin  açık bir tehdit olduğunu belirten Çam, “Senin ima ettiğin faili meçhul cinayetlerin simge aracı Beyaz Toroslar, Reyhanlı’da da, Gezi’de de, Suruç’ta da, Ankara’da da kılık değiştirerek zaten vardı." diye konuştu.

Davutoğlu'nun bu sözlerinin karanlık güçlere emir anlamına geldiğini öne süren Çam, şöyle konuştu:

"Bu sözler  apaçık JİTEM, kontr-gerilla ve özel harp dairesine görev emri vermektir. Bu büyük bir suçtur. Bu ülkenin başbakanıyım diye kürsüye çıkıp bu tehditlerle mi oy topluyorsun artık, bu kadar mı düştün? Bunun adı ne siyaset, ne demokrasi ne de insanlıktır. Bu düpedüz şantajdır. ‘Yeni Türkiye’ diyenlerin kafası çağ dışı."

“AKP ARTIK İSTİHDAM DEĞİL, BEYAZ TOROSLA TEHDİT VAAT EDİYOR”

Son üç ayda ölen 700 kişinin hayatını kaybetmesinden iktidarı sorumlu tutan CHP İzmir Milletvekili, "ülkeyi 90’lı yılların karanlık günlerine götüren sizlersiniz. Bunu bu cümlelerinizle açıkça dile getirdiniz. Demek ki bu beyaz Toroslar sizin bünyenizde besleniyor ve siz düğmeye basınca onlar da tetiğe basacaklar. Dün beyaz Torosla kaçırıp öldürüyordunuz, bugün öldürmekle yetinmeyip cesetleri yerde sürüklüyorsunuz." diye konuştu. Çam, AKP'nin seçimde artık  istihdam, kalkınma, gelişmişlik değil;  beyaz Toroslarla tehdit vaat ettiğini söyledi.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Faili meçhullerin simgesi yine siyaset arenasına çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete