​Geçici iş bile seçim rüşveti

Urfa’da AKP’nin, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında İŞKUR üzerinden 8 aylık iş vaadiyle oy toplamaya başladığı belirtildi.
Bu kapsamda Urfa’da 8 bin kişinin işe alınacağı kaydedilirken, listelerin AKP teşkilatlarında hazırlandığı iddia edildi. 

HDP Halfeti İlçe Eşbaşkanı Ahmet Sönmez, AKP’nin her seçim öncesi aynı yol ve yöntemlerle çalıştığını belirtirken, CHP Halfeti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Çoban ise, “AKP il, ilçe teşkilatları ve kaymakam tarafından hazırlanan listelerin dışında kimse İŞKUR’da çalıştırılmıyor, işe alınmıyor” dedi.

‘AKP’YE OY VER İŞİN HAZIR’

İŞKUR tarafından 8 aylığına çalıştırılacak 8 bin işçiden 240’ı Halfeti’de konumlandırılacak. Müracaatların kaymakamlığa yapıldığı ilçede, siyasi parti yöneticileri ve yurttaşlar uygulamayı değerlendirdi. 

AKP’nin İŞKUR’u kendi siyasi çalışmaları doğrultusunda kullandığını dile getiren CHP Halfeti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Çoban, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin kadın kolları teşkilatı öncülüğünde ev ev gezerek, “Bize oy verirseniz İŞKUR’da işiniz hazır” şeklinde seçim çalışması yürüttüğünü söyledi. 

İhtiyacı olan hiçbir vatandaşın İŞKUR’un listesine giremediğini söyleyen Çoban, “Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR üzerinden ilçemizdeki okullarda onlarca kişi görevli olarak alındı. AKP’li olmayan işe alınmıyor. AKP il, ilçe teşkilatları ve kaymakam tarafından hazırlanan listelerin dışında kimse İŞKUR’da çalıştırılmıyor, işe alınmıyor” dedi. 

‘İŞ KARŞILIĞI OY İSTENİYOR’

HDP Halfeti İlçe Eşbaşkanı Ahmet Sönmez, geçmiş dönemlerde de AKP’nin aynı yol ve yöntem ile çalıştığını, şimdi yine aynı yola başvurduğunu belirtti. İŞKUR listelerinin AKP’nin teşkilatları ve kaymakam tarafından hazırlandığını söyleyen Sönmez, “Bu işe alınanlar kesinlikle işe ihtiyacı olan kesimler değil ve oy karşılığı satın alınan insanlardır. Bu şekilde işe alınanların aileleri ile birlikte iradeleri ipotek altına alınıyor. Her işe alınan kişiyle beraber birkaç tane oy getirme şartı koşularak, oy hesabı yapılıyor. Biz inanıyoruz ki bizim halkımız İŞKUR oyunuyla oylarını satmayacak ve oyuna sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRENCİ SAYISINDAN ÇOK PERSONEL ALINMIŞ’

Halfeti’nin Arğıl Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Dikmen isimli yurttaş, yaşadığı mahallede bulunan her okula İŞKUR üzerinden 10 personel alındığını kaydetti. Bazı okullarda öğrenci sayısından fazla personel bulunduğunu söyleyen Dikmen, “AKP’liler bu durumdan dolayı vicdanlarının rahat olduğunu söylüyor ama bizim vicdanımız bunun karşısında hiç rahat değil. Çünkü köyümüzde bir sürü gariban varken, durumu iyi olanlar AKP’li diye İŞKUR üzerinden işe alınıyor. Bu tam anlamıyla bir seçim yatırımı ve politikasıdır. AKP bunu her seçim öncesi yapıyor” dedi.

İŞKUR: DAHA FAZLA BİLGİ VEREMEYİZ

İddialara ilişkin İŞKUR yetkilileri de, TYÇP kapsamında 8 bin kişinin kamu kurumlarına 8 aylığına geçici olarak işe alınacağını doğrularken, AKP teşkilatlarının listeleri hazırladığı konusunun doğru olmadığını, isteyen herkesin müracaat edebildiğini ileri sürdü. “TYÇP kapsamında işçiler neden sadece seçim dönemlerinde işe alınıyor?” sorusunu ise yetkililer, daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyleyerek yanıt verdi.

Kaynak: DİHA
  • mücahit özer
    CHP ATAŞEHİRDE NASIL ALIYOSUNUZ ZANNEDİYORSUNUZ mücahit özer - 18 Ekim 2015 CHP ATAŞEHİRDE AYNI POLİTKAYI UYGULUYOR VE GAYET BAŞARILI SİVAS İMRANLILAR DERNEGİNE BANA OY VERİN İŞİNİZ HAZIR DEDİ VE SUAN İMRANİLILI KAYNIYOR ATAŞEHİR BELEDİYESİNDE

:

:

:

:

"​Geçici iş bile seçim rüşveti" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete