close

Güvenlik kameraları ses kaydı yapıyor muydu?

​Ankara’da Batıkent’e giden metroda dün ‘canlı bomba’ paniği yaşandı. Beyaz Tv’de ‘özel haber’ olarak verilen olayın kamera kayıtlarında yurttaşların sesi de duyuluyor.
CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, Başbakan Davutoğlu’na sordu: “Güvenlik Kameraları aynı zamanda ses kaydı yapabilmekte midir?”

Ankara'da Batıken-Sincan yönüne giden metroda dün genç bir kadın yanındaki kişiyi işaret ederek "Canlı bomba" diye bağırdı. İki sivil polis bir anda silahlarını çekerken, yolcular kaçmaya başladı. Metro seferi durduruldu. Sivil polisler kadının şüphelendiği kişiyi aradı. Bu olayın görüntülerini, dün Beyaz Tv ‘özel haber’ olarak servis etti. Haberi sunan muhabir söz konusu olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarında "kaçın, kaçın" seslerinin duyulduğunu da açıkça belirtti. Ankara metroda yaşanan ‘canlı bomba’ paniğinin ardından, akıllara takılan birkaç soruyu CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Başbakan Davutoğlu’na sordu.

1-) Ankara Metrosundaki araçlarda bulunan Güvenlik Kameraları aynı zamanda ses kaydı yapabilmekte midir? Yapabiliyorsa, bu bant yayını Ankara metrosu aracının Güvenlik kamerası görüntüleri midir? Öyle ise tüm Ankara metrosu araçlarında sürekli sesli ve görüntülü kayıt yapılmakta mıdır?

2-) Kapalı alanlarda kişilerin bilgisi haricinde veya bir mahkeme kararı olmaksızın görüntü ve eşzamanlı sesli kayıt yapılması yasal mıdır? Değil ise Ankara metrosunda vatandaşlar yasal olmayan bir şekilde dinlenmekte midir? Ankara metrosunda vatandaşların ses kaydı yapılarak dinlenebileceği yönünde bir uyarı bulunmakta mıdır? Bulunmuyor ise sorumlular hakkında başlatılan yasal bir işlem var mıdır, yok ise başlatılacak mıdır?

3-) Ankara Metrosundaki asansörler ile hollerde de güvenlik kamerası bulunmakta mıdır? Buralarda eşzamanlı sesli ve görüntü kayıt yapılmakta mıdır?

4-) Ankara genelinde vatandaşların bilgisi haricinde veya bir mahkeme kararı olmaksızın görüntü ve eşzamanlı sesli kayıt yapılan başka hangi kapalı mekan ve ulaşım aracı bulunmaktadır?

5-) Söz konusu Güvenlik Kameraları eliyle vatandaşların rızası ve bilgisi olmadan ses kaydı yapılıyorsa, bu Anayasa’da güvence altına alınan kişilik haklarına aykırı değil midir? Anayasa suçu işleyen sorumlular hakkında hukuki işlem başlatılacak mıdır?

Kaynak: birgun.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "Güvenlik kameraları ses kaydı yapıyor muydu?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete