CHP'den Davutoğlu'na 'kayyum' benzetmesi

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem: “Sayın Davutoğlu parti kayyumu gibi davranmaktan derhal vazgeçmelidir.”
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Sayın Davutoğlu parti kayyumu gibi davranmaktan derhal vazgeçmelidir” derken, “Yürütmenin başı gibi davran, sarayın kayyumu gibi değil, sarayın atanmış nöbetçisi gibi değil” diye konuştu.

Erdem, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında G-20 Zirvesi’ndeki temsiliyete işaret ederek, “G-20 Zirvesi'ne katılması gereken kişi yürütmenin başı olan Başbakan’dır. Sayın Davutoğlu parti kayyumu gibi davranmaktan derhal vazgeçmelidir. Sayın Davutoğlu’nun parti kayyumu gibi davranıp iradesiz bir yönetici olarak konumlandırılışına karşı bir tutum ortaya koyması gerekir” dedi.

Erdem, “Yürütmenin başı gibi davran, sarayın kayyumu gibi değil, sarayın atanmış nöbetçisi gibi değil” diye seslendi.

-“ CADI AVI”-

Kayyum atamalarına ilişkin soruya Erdem, “Kayyum atanmaları bir geleneğe dönüşüyor. Atanan kayyumlar aylık 790 bin TL maaş alıyor. Maşallahları var arkadaşların, gazetenin tirajı 3 bine düşmüş, kayyumlar 790 bin TL maaş alıyor. Anladığım kadarıyla 'batan geminin malları bunlar' deyip dalmış arkadaşlar. AKP Grubu bugün bir cadı avı gerçekleştiriyor, bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

-“GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİM”-

Parti içindeki kurultay tartışmalarının hatırlatılması üzerine Erdem, “Olağanüstü kurultay çağrısını doğru bulmuyorum. Partimizin bir genel başkanlık sorunu olmadığı kanaatindeyim ve kurultay sürecinde de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğim ama aynı şekilde partimizin halkın doğrudan talepleri doğrultusunda yorulmuş, yıllar boyunca mücadele etmiş çok sayıda emektar yöneticisinin dinlendirilmesi taleplerine de kulak verilmesi gerektiği kanaatindeyim” dedi. 

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den Davutoğlu'na 'kayyum' benzetmesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete