IŞİD’e tepki gösteren sendikacı memurluktan atıldı

Suruç Katliamı sonrası yapılan eylemlerde önce Ağrı Valiliği tarafından görevden uzaklaştırılan Tarım Orkam-Sen Kadın Genel Sekreteri Suzan Kotay, şimdi de memuriyetten çıkarıldı.
Suruç Katliamı’na tepki göstermek için yapılan eylem nedeniyle daha önce Ağrı Valiliği tarafından görevden uzaklaştırılan Tarım Orkam-Sen Kadın Genel Sekreteri Suzan Kotay, göreve iade edilmesine rağmen Orman Genel Müdürlüğü tarafından memuriyetten çıkarıldı. 

IŞİD’in 20 Temmuz’da Suruç’ta yaptığı katliama tepki göstermek için 21 Temmuz’da Ağrı’da yapılan eylem nedeniyle 11 KESK üyesi görevlerinden uzaklaştırılmışlardı. Sendika ve kitle örgütlerinin girişimleriyle görevlerine geri dönen kamu emekçilerinden biri görevden alındı. Orman Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu dün görülen soruşturmada, Tarım Orkam-Sen Kadın Genel Sekreteri Suzan Kotay’ın memuriyetine son verdi. Konuyla ilgili sendika genel merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, Yüksek Disiplin Kurulunun “IŞİD’i terör örgütü olarak görüyorsan, PKK’yi de görmen lazım. Senin safın belli, sadece IŞİD’i terör örgütü olarak görmeni kabul edemeyiz” diyerek Kotay’ın görevine son verdiğini söyledi. Avukat ve sendika temsilcilerinin yaptığı savunmanın bile dinlenmediğini belirten Kurt, kararın önceden verildiğinin çok açık olduğunu ifade etti. Kurt, “Bizler demokrasiye inanan güçler olarak hiçbir katliama bedeli ne olursa olsun sessiz kalmayacağız” dedi.

Suzan Kotay da, acınası bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Alınan kararın keyfi bir karar olduğunu belirten Kotay, bu karara karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da “IŞİD katliamını onaylayan bir ceza verilmiştir. Bu nedenle müdür kendisini hem hakimin, hem de siyasetin yerine koymuştur. Dünyanın hiçbir yerinde sendikaların yaptığı bir eyleme katılmak suç değildir” dedi.

Kaynak: evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD’e tepki gösteren sendikacı memurluktan atıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete