Yüksekdağ'dan 'Demirtaş'a suikast' açıklaması: Valiliğe güvenmiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimi hakkında partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'dan açıklama geldi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracına, Diyarbakır’da kendisi de araçta bulunduğu sırada silahlı saldırı gerçekleşti.

Makam aracının arka camının kafa hizasında 'mermi izi' tespit edilirken, Diyarbakır Valiliği, söz konusu iz için yaptığı açıklamada, "silahla atışa rastlanılmadığı" ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin bir açıklamada HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'dan geldi"Valiliğin suikast girişimine ilişkin açıklamasına güvenmiyoruz. Devlet kurumları, açıklamalarının güvenilmezliğinde sabıkalıdır" diyen Yüksekdağ, "Sayın Demirtaş'a yapılan bu suikast girişimi partimize, bizlere yönelik siyasi saldırı konseptinin bir parçasıdır" dedi.

Silvan'da kendisine atılan gaz fişeğini hatırlaran Yüksekdağ, "Bizi silahla tarayanlara soruşturma açılmadı. Bana soruşturma açıldı. Her gün nefret söylemi üreterek, gerilimi tırmandırarak yapılan bir azmettiricilik var. Bu bir siyasi saldırı harerketidir" diye konuştu.

Yüksekdağ, Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminin, HDP'ye oy veren 5 milyon vatandaşı hedef aldığını söyledi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Yüksekdağ'dan 'Demirtaş'a suikast' açıklaması: Valiliğe güvenmiyoruz" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete