Selahattin Demirtaş'tan saldırı açıklaması

Selahattin Demirtaş: "Bu saldırının bizi korkutmadığını herkesin bilmesi lazım."
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, makam aracının camında bir kurşun izi tespit edildiğine yönelik iddialar üzerine, “Ama açıkça bir tehdit, bir korkutma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız işin sonuçlarından korkan ve korktuğunu bu şekilde ifade eden bir saldırıdır bizim açımızdan. Bu saldırının bizi korkutmadığını, korkutmayacağını herkesin bilmesi lazım” açıklamasında bulundu.

HDP lideri Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu. Dün akşam zırhlı makam aracının arka camında kafa hizasında bir mermi izi tespit edildiğini anımsatan Demirtaş, “Doğrusu ben araçtayken mi yoksa indiğimiz sırada mı olmuş tespit edemedik. Bir saatlik arada gerçekleşmiş olduğu anlaşılıyor. Atışın nereden yapıldığı tespit edilemedi. Mermi çekirdeği de bulunamadığı için nasıl bir silahtan ateş açıldığı bulunamadı. Kriminal laboratuar incelemesini yaptı. Bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Ama açıkça bir tehdit, bir korkutma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız işin sonuçlarından korkan ve korktuğunu bu şekilde ifade eden bir saldırıdır bizim açımızdan. Bu saldırının bizi korkutmadığını, korkutmayacağını herkesin bilmesi lazım” dedi.

Her gün geçleri, kadınları, yaşlıları ve bebekleri toprağa verdiklerini kaydeden Demirtaş, “Her gün katledilen bir halkın temsilcileriyiz. Bizi ölüm korkusuyla, ölümle tehdit etmeye çalışanlar kendileri yanılırlar. Tedbirlerimizi de alıyoruz. Son zamanlarda bize dönük ciddi tehditlerde artış var. Hem istihbarat üzeri hem de emniyete ulaşan bilgiler, değişik çevrelerin suikast hazırlığı içerisinde bulunduğu yönünde somut bilgiler var. Soruşturmadan bir şey çıkar mı? Hep beraber göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Selahattin Demirtaş'tan saldırı açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete