Putin çok ağır konuştu: Terör işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Rus jetini düşürmesiyle ilgili olarak, “Terör işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık” dedi.
Rus jetinin, Türkiye sınırının dört kilometre uzağında düşürüldüğünü savunan Putin, “Bugünkü trajik olayın, Rusya-Türkiye ilişkileri üzerinde ciddi sonuçları olacak” diye konuştu.

IŞİD PETROLÜ TÜRKİYE'YE GİDİYOR!

Türkiye’nin Rusya’nın kendi uçağını kendi düşürmüş gibi davrandığını söyleyen Putin, konuşmasının devamında IŞİD petrolünün büyük bir bölümünün Türkiye’ye gittiğini savundu.

IŞİD BİR ÜLKENİN ORDUSU TARAFINDAN KORUNUYOR

Rus uçağının, IŞİD’le mücadele görevinde bulunduğunu söyleyen Rus lider, konuşmasının devamında IŞİD petrolünün çoğunun Türkiye’ye gittiğine değinerek şöyle konuştu: “Görünüyor ki IŞİD sadece petrol kaçakçılığını ödülünü almakla kalmıyor, aynı zamanda bir ülkenin ordusu tarafından korunuyor. Bu da bu terörist grubun dünya genelinde nasıl bir cüretle terör eyemlerini açıklıyor olsa gerek.”

"Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" diyen Putin'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

* Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık.

* Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu.

* Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı.

* Türkiye, Rusya’nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur.

* Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır.

* Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok.

Kaynak: Reuters

    :

    :

    :

    :

    "Putin çok ağır konuştu: Terör işbirlikçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete