​CHP: HDP'li vekillere saldırı kabul edilemez

CHP Grup Başkanvekili Gök, “HDP milletvekillerine yönelik emniyet kuvvetlerince yapılan saldırı için derhal soruşturma başlatılmalıdır”
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Nusaybin’de HDP milletvekillerine yönelik emniyet kuvvetlerince yapılan saldırı kabul edilemez, bu konuda derhal soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

Gök, ANKA’ya yaptığı açıklamada Nusaybin’de HDP milletvekillerine yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Nusaybin’de HDP milletvekillerine yönelik emniyet kuvvetlerince yapılan saldırı kabul edilemez, bu konuda derhal soruşturma başlatılmalıdır.

Terörle mücadelede sivil halk kesinlikle zarar görmemelidir. Ancak Silvan ve Nusaybin’de yaşanan olaylarda sivil halkın olağanüstü zarar gördüğü ve bu operasyonlara katılan emniyet kuvvetlerinin de duvarlara yazdıkları yazılarla terörle mücadelenin ötesinde bir ceberut anlayışı yansıttığı görülmektedir. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, halkı devletten soğutan emniyet kuvvetleri hakkında da soruşturma başlatılmalıdır. Terörle mücadele elbette önlenmelidir bunun yolu halkı karşısına alarak değil tam tersine halkı yanına çekerek olmalıdır. Ve bu ilçelerde yaşanılan her ne olup bitenden kamuoyunun haberi olmalıdır.”


Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​CHP: HDP'li vekillere saldırı kabul edilemez" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete