Independent: Türkiye’de yakalanan hapları IŞİD’liler ‘enerji için’ kullanıyor

Independent, geçtiğimiz günlerde Hatay’da ele geçirilen captagon haplarının, IŞİD’liler tarafından, ayık kalmak ve enerjilerini korumak için kullanıldığını yazdı.
Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Independent, geçtiğimiz günlerde Hatay’daki operasyonda ele geçirilen ve Körfez ülkelerine sevk edileceği belirtilen yaklaşık captagon haplarının, IŞİD’liler tarafından, ayık kalmak ve enerjilerini korumak için kullanıldığını yazdı.

Bu hapın Suriye’de iç savaşı tetikleyen bir unsur olduğunu kaydeden Independent, gerekçe olarak, hapın üretiminin ülkede savaşan tüm kesimler için gelir kaynağı olmasını ve yine savaşan tüm tarafların captagon kullanmasını gösterdi.

Biri Suriyeli üç kişi gözaltına alındı

Hatay’da düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda, piyasa değeri 100 milyon lira civarında 10 milyon 926 bin (1 ton 831 kilogram) captagon hapı ele geçirilmişti. İçişleri Bakanlığı, biri Suriyeli üç kişinin de gözaltına alındığını duyurmuştu.

Suriye’de üretilen hapların Türkiye üzerinden deniz yoluyla Körfez ülkelerine sevk edilmesinin planlandığı belirtilmişti.

Kaynak. BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "Independent: Türkiye’de yakalanan hapları IŞİD’liler ‘enerji için’ kullanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete