Yargı ‘dur’ diyor, TOKİ ‘durmam’ diyor

Turizm cenneti Çeşme’nin mimarisi tehlike altında... Çünkü TOKİ, Reisdere’de yargı kararına rağmen 3, 4 ve 5 katlı binalar dikti.
Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden İzmir Çeşme’deki TOKİ konutları tartışması sürüyor. İlçede 2 kattan fazla konut yapılmasına izin verilmiyordu. Ancak devlet eliyle bu yasak çiğneniyor… Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) geçtiğimiz yıllarda Çeşme’nin Reisdere mevkiinde ilk olarak zemin ile birlikte toplam 5 katlı konutlar inşa etmek için proje hazırladı. Ancak Çeşme Belediyesi, kat yüksekliğine itiraz edip dava açtı. Yargı, projeye ‘dur’ dedi.

TOKİ 2 KATLI OLACAK DEDİ, SÖZÜNÜ TUTMADI!

Çevre Bakanlığı yeni proje hazırladı. TOKİ, yeni projede yapıların iki katlı olacağını açıkladı. Fakat TOKİ’nin sözünde durmadığını ortaya çıkardı. Yeni projede öncekine göre bazı yapılarda bir kat eksiltme ile üç katlı, bazılarında dört ve beş katlı yapılaşma gerçekleştiği görüldü. Plan notlarında zemin katlar “bodrum katı” olarak gösterildi. Emsal ise 1.20’den 0.90’a düşürüldü. Ancak 0.90 emsalin de yasaya aykırı olduğu belirtiliyor. Çünkü yasaya göre konutların emsal değeri 0.20’den fazla olamıyor.



YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR, DİNLEYEN YOK!

Belediye, yeni plan hakkında da dava açtı. Bu dava sürüyor. Fakat TOKİ yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden inşaat faaliyetlerini sürdürüyor. Şu ana kadar 586 adet konutun yapımı tamamlandı. TOKİ üç katlı yapılardan oluşan bu kesimin tanıtımını yaptı. Dört ve beş katlı diğer yapıların inşaatı da bitirilmek üzere. TOKİ’nin yapıları ilçenin karakteristik 2 katlı konut yapısına aykırı olduğu için eleştiriliyor.

Kaynak: sozcu.com.tr / Gökmen Ulu

    :

    :

    :

    :

    "Yargı ‘dur’ diyor, TOKİ ‘durmam’ diyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete