close

İstanbul Üniversitesi'nde skandal!

stanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kala, öğrencilerini ek performans notu karşılığında kendi kitabını indirmelerini isteyerek, bir bankaya müşteri olmaya yönlendiriyor.
Kala, yayın yönetmenliğini üstlendiği www.islampedi.com isimli siteden öğrencilerinin kitap temin etmesini istedi. Bu talebini de hem final öncesi son dersinde hem de üniversitedeki odasının kapısına astığı ilanla duyurdu.

KUVEYT TÜRK BANKASI'NA ÜYE OLMAK ZORUNDALAR


Duyuruda, öğrencilerin belirtilen adımları uygulayarak kitabı ücretsiz edinebilecekleri ve bunun karşılığında sınavlarına ek performans notu ekleneceği kaydedildi. Ancak öğrenciler, bu siteye girdiklerinde kitabı ücretsiz edinebilmek için Kuveyt Türk Bankası’na üye olmak zorunda olduklarını fark etti.



EK PERFORMANS PUANI


Kala’nın yayın yönetmenliğini üstlendiği sitede açılan ‘senin bankan’sayfasındaki form doldurulduktan sonra Kuveyt Türk’ün müşterisi haline gelen öğrencilerden bundan sonra da adını, soyadını ve okul numarasını yazarak Ahmet Kala’nın e-posta hesabına “Formu doldurdum” diyerek beyan etmesi istendi. Böylece öğrenciler ancak Kuveyt Türk müşterisi olmalarının ardından kitabı ‘ücretsiz’ elde edip, ardından da Kala’dan ek performans puanı alacaktı.

AMAÇ NE?

Sitede, banka müşterisi olmadan kitabı temin edebilmek ise mümkün değil. www.islampedi.com sitesinde “Aşağıdaki form Senin Bankan üyeleri içindir. Üye değilseniz https://www.seninbankan.com.tr/ adresi üzerinden üye olunuz. Üye olduktan sonra aşağıdaki formu doldurduğunuzda kitap adresinize ücretsiz gönderilecektir” ifadesi yer alıyor.

Kala’nın kitabının bu siteden indirilmesini, nasıl indirileceğinin detaylı anlatımını yapması, kendisinin yayın yönetmeni olduğu internet sitesindeki bu banka uygulamasından habersiz olduğu olasılığını azaltıyor. Öğrencilerse, ”Burada amaç öğrencilere finale yönelik kaynak sunmak mı yoksa banka müşterisi yapmak mı?” diyerek Kala’nın uygulamasının etik olmadığını dile getiriyor.

Kaynak: Birgun.com.tr / Neslihan Karataş

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul Üniversitesi'nde skandal!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete