Erdoğan: Bu eşbaşkanın yaptığı ihanettir

Erdoğan: Eş başkanın (Selahattin Demirtaş) yaptığı ihanettir,provokasyondur.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’a gitti. Erdoğan, Suudi Arabistan’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Gezimizde bölgemizdeki kritik konuları değerlendireceğiz” dedi. Ziyarette Suriye’de yaşananları değerlendireceklerini belirten Erdoğan “Amacımız kalıcı barışın tesisidir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele operasyonları hakkında da bilgi verdi ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert sözlerle yüklendi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

HENDEK OPERASYONLARI HAKKINDA


Güneydoğu’daki bazı bölgelerde sürdürülen PKK’yla mücadale operasyonlarına da değinen Erdoğan “PYD,YPG’yi makbul görmek yangına körükle gitmektir. Biz isabetli bir duruşu ortaya koyduk. Şu ana kadar 3 bini aşkın terörist etkisiz hale getirilmiştir.Bunlar açtıkları çukurlarda boğulacaklar” dedi.

“İHANETTİR, PROVOKASYONDUR”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretine ve sonrasında yaptığı açıklamalara da değinen Erdoğan “Eş başkanın yaptığı ihanettir, provokasyondur. Ele saz almakla Nişantaşı’nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor” dedi. DTK’nın bildirgesine de değinen Erdoğan “Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcileri değildir” diye konuştu.

PKK’NIN FIRAT’IN BATISINA GEÇMESİ KONUSUNDA

Erdoğan Terör örgütü PYD/PKK’nın Fırat’ın batısına geçmesi konusunda bir soruya ise “Bu konuyla ilgili olarak bizim güvenlik güçlerimizin henüz batıya geçiş konusunda kesin bir haber söz konusu değil. Bu bazı kaynakların yapmış olduğu açıklamalardır. Özellikle Cerablus’da DAİŞ’e yönelik attığımız bir adım var. Cerablus’u DAİŞ’ten temizlemek… Bu adım devam ediyor ve kesinlikle başarılacaktır. Terör örgütlerinin, eğer o ülkenin milli güçlerinin sağlam durması karşısında dayanmaya evelallah durumları yoktur. PKK’ya karşı verilen bu mücadele aynı kararlılıkla devam edeceği gibi bölgedede kararlı adımları atmaya devam edeceğiz” diye yanıt verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan: Bu eşbaşkanın yaptığı ihanettir" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete