Merkel Antalya'da altın varaklı koltukları geri gönderdi

G-20 zirvesi için Antalya'ya gelen dünya liderlerinin mesajları kadar beraberindeki kişiler, kaldıkları odalar, yiyecekleri ve içecekleri de ilgi konusu oldu.
ABD Başkanı Obama, Antalya'da kendisi için hazırlanan özel villa yerine  'kral dairesini' tercih ederken; Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 'sıradan bir odada' kaldı. 

Obama'nın kurşun geçirmez oda camlarının ölçüsü tam beş ay önce alınarak, Amerika'dan getirildi. Banyosunda jakuziden musluğa her şey altın varaklıydı.

Odasına hem bir satranç takımı hem de sevdiği müzik CD'leri konulmuştu. Çatal bıçaktakımı ile yiyecek ve içecekleri ise Amerika'dan gelmişti. 

Dünyanın en güçlü liderlerinden bir başka isim, Almanya Başbakanı Merkel ise Obama'nın aksine ne kurşun geçirmez camlar istemişti ne de 'özel' bir oda. 

ÖZEL KAHVALTIYI DA KABUL ETMEDİ

Otel yönetimi, Merkel için hazırladıkları odaya altın varaklı mobilyalar koymuşlardı.

Merkel, odayı görünce "Lütfen bunları götürün. Bana daha günlük, sade koltuklar getirin" dedi. 3.9 trilyon dolarlık milli geliriyle dünyanın en büyük 4. ekonomisi olan Almanya'nın Başbakanı özel bir restoranda, özel kahvaltıyı da kabul etmedi.

Otelin herkese açık restoranında 'açık büfe' kahvaltı yapmayı tercih etti. 

ADI YAZILI BORNOZU YANINDA GÖTÜRMEDİ 

Merkel'in kullandığı 'tek özel' eşya ise isminin yazılı olduğu ve üzerinde Almanbayrağının yer aldığı 'bornoz' idi. Ancak Merkel, giderken o bornozu da otelde bırakmayı tercih etti.

Kaynak: Cnntürk

    :

    :

    :

    :

    "Merkel Antalya'da altın varaklı koltukları geri gönderdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete