Balbay 5 günde 5 bin kilometre yol yaptı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 16-17 Ocak’ta yapılacak CHP 35. Olağan Kurultayına doludizgin hazırlanıyor.
Son beş günde partisinin Sivas, İzmir, Kütahya, Kilis ve Nevşehir İl Kongrelerine katılan Balbay kurultayda yeni bir yön, yeni bir yöntem, yeni bir yönetim vaadinde bulundu. Balbay, “ Cumhuriyet’in birinci yüzyılında biz vardık, ikinci yüzyılında da biz olacağız. Hazırlanın iktidar yürüyüşü başlamıştır” diye konuştu.

19 Aralık’taki Sivas il kongresinden itibaren her gün bir il kongresine katılan Balbay salonlardan alkış alırken bu alkışların desteğe dönüşmesi dileğinde bulundu. Balbay kongrelerde şu mesajları verdi:

SOLUN TARİFİNİ YENİLEYECEĞİZ:

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt bir partidir. Bu anlamda yeniden tarife, başına yeni-eski tanımları koymaya ihtiyaç yoktur. Ancak değişen çağa göre sorunlar ve sorunlara çözümler, çözüm yöntemleri değişmiştir. Bu anlamda solun önündeki sorumluluklarda artmıştır. Sol insanın mutluluğudur. Üretim gücünün olağanüstü arttığı bir dönemde sol, ülkedeki güçlü ve sağlıklı üretimi devrim sayar, ama üretimin adil paylaşımını daha büyük devrim sayar. Sol yokluğu değil, varlığı paylaşmak üzere bir düzen kurmayı vaat eder.   

CUMHURİYET’İN İKİNCİ YÜZYILI

Biz Cumhuriyet’in birinci yüzyılında vardık. Tarihe baksınlar, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda hangi köklü adım atılmışsa, altında CHP’nin imzası vardır. Parlamentonun kurulmasından çok partili yaşama geçişe, parlamento yelpazesinde, sosyal devletin solun yerleşmesine kadar, her alanda demokratik adımların kökeninde CHP vardır. Şimdi 

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlanıyoruz. İkinci yüzyılda da biz olacağız. Birinci yüzyılda başardıklarımızla yetinemeyiz. Onun üzerine bu çağın en temel değerleri olan demokrasi ve özgürlüğü getireceğiz. Adalet zemininde bu ülkede herkes kendisini özgür birey olarak hissedecek ve ülkedeki özgürlüklerden ve refahtan payını alacak.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Balbay 5 günde 5 bin kilometre yol yaptı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete