CHP İstanbul'da 'blok liste' kararı

CHP'nin 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı.
Sabah saatlerinde başlayan ve iki gün sürecek kongreye CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İstanbul milletvekilleri Engin Altay, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay gibi isimlerin yanı sıra CHP sıralarında siyaset yapmış çok sayıda isim ile CHP'li ilçe belediye bakanları katıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Kongre'nin Divan Başkanlığı'nı yapıyor. 

AKP, Saadet Partisi, HDP, Vatan Partisi temsilcileri ile çok sayıda meslek odası ve STK temsilcisi gözlemci olarak yer aldı. 20'den fazla adayın yarıştığı kongrede, 64 delegenin imzasını toplayan isimler yarın oylanacak. Bugün delegelerin konuşmalarıyla sürüyor, partililer arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

BLOK LİSTE GALİP GELDİ

Kongrede divanı yönetmek üzere Ercan Karakaş seçildi. Yapılan oylamada blok liste uygulaması çarşaf liste uygulamasına galip geldi. Yarın yapılacak seçimlerde blok liste uygulaması yapılacak olması salonda tartışma yarattı.

CHP İstanbul'un İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu'nun asil ve yedek üyeleri, Disiplin Kurulu'nun yedek ve asil üyeleri ve 176 Büyük Kurultay delegesi yarın seçilecek. 

639 DELEGE KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Yarın gerçekleştirilecek seçimde 639 delege oy kullanacak. Bu 639 delegenin604'ü 39 ilçeden gelen delegelerden, 28'i doğal delege sayılan CHP'nin İstanbul'daki milletvekillerinden, 7 tanesi ise seçimle geldiği için doğal delege sayılan İl Disiplin Kurulu üyelerinden oluşuyor. 

Normalde İstanbul İl Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun 41 üyesi de doğal delege sayılıyor ancak, şu anki yönetim atanamayla geldiği için doğal delege sayılmıyor.

Kaynak: Gerçek Gündem - Ajanslar

    :

    :

    :

    :

    "CHP İstanbul'da 'blok liste' kararı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete