Davutoğlu ile Barzani görüşmesinin detayı

Davutoğlu, Neçirvan Barzani'yi Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde kabul etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin içeriğiyle ilgili Başbakanlık'tan bilgi verildi.

Buna göre; Davutoğlu'nun Barzani ve heyetini kabulünde, Irak'ın kuzeyi başta olmak üzere bölgedeki güvenlik durumu ele alındı. Barzani, bölgede başta IŞİD olmak üzere, terör örgütleri ile mücadelede Türkiye'nin devam eden desteğine teşekkür etti ve sahadaki gerçeklerle mütenasip şekilde güçlü biçimde devamı beklentilerini dile getirdi.

Davutoğlu ise, Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, bölgede terör tehdidiyle etkin şekilde, ortak bir mücadele hedefiyle, uluslararası ortak ve müttefik ülkelerle birlikte desteğin kararlı şekilde devam ettirileceğini vurguladı. 

Başbakan Davutoğlu, bu çerçevede, Irak merkezi hükümeti ve IKBY ile işbirliği ve eşgüdümü güçlendirerek sürdürüleceğini ifade etti. Görüşmede ayrıca, IKBY ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak ilave adımlar da ele alındı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu ile Barzani görüşmesinin detayı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete