Necdet Saraç da adaylığını açıkladı

Necdet Saraç, CHP İstanbul İl Kongresi'ne 1 gün kala adaylığını açıkladı.
26-27 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi öncesi Necdet Saraç, İstanbul İl Başkanlığında adaylık açıklaması yaptı.

Necdet Saraç’ın adaylık açıklaması Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan’ın destek veren isimlerin adına ortak deklerasyonu okumasıyla başladı.

“Ülkemiz çok zor durumda. AKP 13 yıllık iktidarı dönemi sonunda, polis ve yargı gücüne dayanan derin devletini yaratmıştır. Medya tam bir teslimiyet içindedir. AKP, geldiği nokta itibarıyla 12 Eylül darbesinin somutlaşmış halidir artık.
Toplumun insanca, hakça bir düzen idealleriyle inşa edilmesi için yeniden heyecan ve umut veren bir seçenek yaratılmalıdır.

Bu seçenek CHP’dir. Daha fazla örgütlü mücadeleye, her yerde mücadeleye ihtiyacımız var.  Amacımız partimizi hem İstanbul’da hem de ülkemizde güçlü bir siyasi seçenek haline getirmektir.

“Önce ben” diyen egolar aşılmalı; “önce biz” çabası bu kongrede kıymet bulmalıdır. CHP umudu doğuran, yeşerten, yücelten sol bir seçenek olmalıdır. CHP eşitsizliğe, yoksulluğa, sömürüye karşı bir duruşun, varoluşun, mücadelenin odağı olmalıdır.  Ya, Partimizin yenilenme, değişme ve dönüşme süreci devam edecektir,  Ya da, statükoya sığınan klasik particiler yine CHP’ye egemen olacaktır. 

Ya, CHP devrimci bir ruhla umutları yeşertecekdir, 
Ya da “küçük olsun benim olsun” geleneği devam edecektir.
Yeni bir “başlangıç” varsa, her zaman yeni bir “umut” da vardır. 
Gelin bu kongreyi bu “yeni bir başlangıç” ve “tazelenmiş bir umut” fırsatına dönüştürelim. Bizler bu anlayışla, Birliği sağlamaya, güçlendirmeye hizmet etmek için, öncelikle CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan, sorunlara ve çözümlere ortak bakış açısıyla bakan adaylar arasından seçtiğimiz, yol arkadaşımız NECDET SARAÇ’ı desteklediğimizi, tüm Parti delegelerimizi bu birliğe ve desteğe çağırdığımızı ilan ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kongresi, Partimizin yenilenmesi, dönüşümü ve atılımı için önemli bir adım olsun.”



İlçe başkanlarının sunuşunun ardından kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkan Adayı Necdet Saraç, konuşmasının tamamına yakınında iktidar vurgusu yaptı. Saraç “Mahalleleri, ilçeleri ve illeri ele geçirerek küçük iktidarlar kurmak yerine asıl işin yerel ve merkezi iktidarı ele geçirmek olduğuna” vurgu yaparak, partimizin politik çerçevesinin yenilenmesi ve halktan yana yeniden kurgulanması gerektiğini söyledi. 
Saraç konuşmasında şunları söyledi:

ŞİRKET DEĞİL, PARTİ YÖNETİMİ SEÇİYORUZ

“İl kongresinde şirket yöneticisi değil, partinin iktidar olmasını sağlayacak, örgütü kucaklayacak, örgütle birlikte iktidar için mücadele edecek bir yönetim seçiyoruz. CHP 1 milyon 200 bin üyesiyle kocaman bir örgüt. Bu devasa bir güç demek. Amacımız bu gücü harekete geçirmek. Bu gücü harekete geçirecek kadroyu seçiyoruz.

Ülkemizin CHP’nin merkezi iktidarına ihtiyacı var. Kendi kişisel hırslarımızı ve küçük iktidarlarımızı bırakarak CHP’nin iktidarı için mücadele etmeliyiz. Ülkeyi saran şiddet ve çözümsüzlük sarmalı ancak ve ancak CHP iktidarında son bulur. Demokrasi ile ilgili sorunlar CHP iktidarı ile çözülür.“

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Necdet Saraç da adaylığını açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete