‘Gül’ gibi siteye Sancak ortak oldu

Ethem Sancak’ın yeğenleri Abdullah Gül’ün oğlunun eski sitesine ortak oldu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül ile adını duyuran “memlekettengelsin.com” isimli yöresel ürünler satan sitesi’nin yeni ortaklarla yola devam ettiği anlaşıldı. Es Mali Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın iki yeğeni sitenin yeni ortakları oldu. Gül’ün eski ortağı yeni şirkette yer almaya devam ederken şirketin yüzde 75 hissesi Sancak’ların oldu. Mehmet Emre Gül 4 yıl önce ABD’ye giderken şirketteki hisselerini devretmişti.

E-ticaret sektöründeki girişimleri ile gündeme gelen Mehmet Emre Gül’ün, bir diğer genç girişimci arkadaşı Mehmet Yasin Darbaz ile hayata geçirdikleri site şimdilerde yeni bir ortaklık yapısı ile yoluna devam ediyor. Geçen ağustos ayı başında kurulan 150 bin TL sermayeli MG İnternet Hizmetleri A.Ş, sitenin yeni sahibi konumunda. Yeni şirkette 5 kurucu  [[Haber görseli]] isim bulunuyor.

Gül’ün eski ortağı M. Yasin Darbaz yeni şirkette yüzde 25 hisseye sahip. Şirketin yüzde 57 hissesi Ethem Sancak’ın yeğeni Mustafa Sancak’a, kalan yüzde 18’lik hisse ise eşit oranlarda, Recep Sancak, Bülent Denkdemir ve Hakan Özyürek’e kayıtlı görünüyor. Denkdemir ve Özyürek’in Sancak’larla şirketlerde yönetici olarak görev yaptıkları anlaşıldı. Sitenin yeni adresi ise, Sancak’ların medya şirketlerinin de bulunduğu Bahçelievler’deki İhlas Plaza binası. Üç kişinin yönetiminde yer aldığı şirkette başkan ve başkan yardımcılığı konumunda, aynı zamanda kuzen olan, Recep ve Mustafa Sancak bulunuyor. MG İnternet Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi M. Yasin Darbaz, eski ortağı Gül’ün Amerika’ya gitmesi ile iş ilişkilerinin sona erdiğini söyledi.



ENERJİ ŞİRKETİNİ DE SATMIŞTI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün büyük oğlu Ahmet Münir Gül’ün yönetiminde yer aldığı Ventis Enerji Şirketi de, bir süre önce Suudi Arabistan’ın en büyük şirketleri arasında yer alan Acwa Power tarafından 25 milyon 300 bin TL’ye satın alınmıştı. Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in ortaya çıkardığı haber şöyle yaşandı:

Ahmet Münir Gül’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ventis Enerji, 29 Nisan 2015’te sermayesini tam 10 kat artırarak 28 milyon TL’ye çıkardı. Artırılan 25 milyon 300 bin TL’lik sermaye tutarını, merkezi Riyad’da bulunan Suudi Enerji devi Acwa Power taahhüt etti. Bu taahhütün iki gün sonrasında, şirketin rüzgâr lisans başvurusu aldı. Olay Cumhuriyet gazetesine “Güldüren Satış” başlığıyla manşet oldu.

Ahmet Münir Gül ise, haber üzerine bir açıklama yaparak, yapılan devri doğrulamış, ancak satış rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "‘Gül’ gibi siteye Sancak ortak oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete