İstanbul’da El Kaide hücrelerine baskın

İstanbul Polisi, suikast için Türkiye'ye gelecek El Kaide üyesi teröristlerin barınacağı hücrelere baskın yaptı, .
Polisin, Bahçelievler ve Esenler de hücreevlerine gerçekleştirdiği baskında, Afgan teröristler gözaltına alındı. Polis, terör örgütünün hedefini araştırıyor.

Operasyon, önceki gün, şafak vakti, “eş zamanlı” olarak Bahçelievler ve Esenler’de gerçekleşti. Alınan bir istihbarat üzerine terör örgütü El Kaide’nin “lojistik” hücrelerinin yerini belirlemek isteyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, uzun süreli teknik ve fiziki takip başlattı. Projeli çalışma sonucu, hücrelerin Bahçelievler Mithatpaşa Caddesi, Bağdat Sokak ve Esenler Kemer Mahallesi’ne bağlı 905 Sokak üzerinde bulunduğunu belirlendi.



SİYAH PERDELİ EVLER

Çatışma ihtimalini de gözönünde bulunduran, kurşun geçirmez kalkan taşıyan çelik yelekli, kasklı, TEM Operasyon Timi,  ışık geçirmez perdelerin çekili olduğu hücrelere baskın düzenledi. Ummadıkları bir anda TEM Timi’ni karşılarında bulan Afganistan uyruklu Muhammed Saleem Shaheedzade ve Mehmed Asi Averi gözaltına alındı. Hücrelerde arama yapan dedektifler, örgütsel bilgilerin depolandığı düşünülen elektronik bellekler ele geçirdi.

HEDEFLERİ ARAŞTIRILIYOR

Geniş güvenlik önlemler altında Fatih Vatan Caddesi’ndeki TEM Merkezi’ne götürülen Muhammed Saleem Shaheedzade ve Mehmed Asi Averi, sorguya alındı. El Kaide üyesi teröristlerin görevinin suikast için Türkiye’ye giriş yapacak militanları barındırmak olduğu belirlendi.  Hedefi henüz belirlenemeyen eylemin ardından 95 bin ABD Doları alacak olan teröristler, dün adliyeye sevk edildi. Terör örgütleri IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yönelik art arda operasyon düzenleyen TEM Şube, El Kaide’nin lojistik hücresinin muhtemel hedeflerine yönelik çalışma başlattı.

Kaynak: sozcu.com.tr / Şenol Gezer

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul’da El Kaide hücrelerine baskın" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete