Diyanet’ten (nihayet) IŞİD hutbesi

Diyanet, bugüne kadar göz ardı ettiği IŞİD ve benzeri radikal islamcı terör örgütleri için, nihayet hutbe yayınladı.
Türkiye’deki 80 bin cami ile yurtdışındaki 2 bin camide Cuma namazında IŞİD hutbesi okundu.

Hutbede, “Din kisvesine bürünmüş cinayet şebekeleri, geçmişten günümüze birikmiş öfkeleri istismar ediyor. Ankara’da Paris’te, Beyrut’ta, Bağdat’ta öldürülen sadece masum insanlar değil, İslam’ın yüce değerleridir. Müslümanlıkla ilgisi olmayan cinayet şebekelerinin işlediği vahşet ve katliamlar, İslam’la birlikte anılır olmuştur’’ denildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’in Cuma namazı hutbelerinde kınanmasını istemiş ve Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirmişti.

YURT DIŞINDA İKİ DİLDE

Türkçe’nin yanı sıra yurt dışındaki camilerde, İngilizce ve Fransızca olarak da okutulan “Küresel Terörün Hedef Aldığı Din: İslam” başlıklı hutbede şu ifadelere yer verildi:

YÜCE DİNİMİZ KATLAMLARLA ANILIYOR:

Yüce Dinimiz İslam, bugün büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Zira İslam’la, Müslümanlıkla ilgisi olmayan cinayet şebekelerinin işlediği cürüm, saldırı, vahşet ve katliamlar ne yazık ki İslam’la birlikte anılır olmuştur.

ENDİŞE OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR:

Modern zamanların tüm insafsızlığı, vicdansızlığı, adaletsizliği İslam’a ve masum Müslümanlara mal edilmeye çalışılmaktadır. İslam, vicdanı ve insafı kirlenmiş, yüreği tükenmiş insanlarca terör ve vahşetle birlikte zikredilen olumsuz bir İslam imajı ve algısı üretilmektedir. Dinimiz, itibarsızlaştırılmaya, İslâm’la ilgili, insanların kalplerinde bir endişe ve korku oluşturulmaya çalışılmaktadır.

CİHAT ADI:

Yeryüzündeki en büyük cinayet, ahlak ve hukuk tanımayan katliamlara cihat adı verilmesidir. İslam dininde, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’de böyle bir anlayış yoktur. Dinimizin cihat anlayışı, öldürmek değil, yaşatmaktır.

TEKBİR ALET EDİLİYOR:

Bugün din adına masum insanları, kadınları, yaşlıları, çocukları acımadan öldürenler aslında bütün insanlığı katletmektedir. Ne hazindir ki, İslam’ın yüksek şiarı olan tekbir, bu vicdansızlıklara alet edilmektedir. İnsana ve insanlığa yönelik vahşet gerçekleştirenlerin, onları yönlendirenlerin ne Allah’a saygıları, ne de herhangi bir dine mensubiyetleri söz konusu olabilir.

Kaynak: sozcu.com.tr / Deniz Ayhan

    :

    :

    :

    :

    "Diyanet’ten (nihayet) IŞİD hutbesi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete