'Kayyumlar AKP'lilerin akrabaları mı?'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İpek Medya Grubu’na atanan kayyumları TBMM’ye taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergesinde "İpek Medya Grubu’na atanan kayyumların aldıkları ücreti gündeme getirerek, çalışanların hakaret edilerek görevlerine son verilmesi doğru mudur" dedi.

‘UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ’

Yarkadaş’ın TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şu şekilde:

“5271 No’lu Ceza Muhakemeleri Kanunu; şirket yönetimi için kayyum tayini başlığı altında bulunan 133. madde ile kayyum tayini ve uygulama halleri tariflenmiştir. Yine Anayasa’nın 28.maddesi “Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat şartına bağlanamaz”, “Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır’ ibarelerini içermektedir.

26.10.2015 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verilmiştir. AKP iktidarına muhalifliğiyle bilinen Bugün ve Millet gazeteleri ile Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları da atanan kayyumlar tarafından yönetilmeye başlanmış ve kayyumların kararıyla bir çok gazeteci ve çalışan işlerinden çıkarılmıştır. Medyaya kayyumların çalışanlara hakaret ederek görevlerine son verdiği çok sayıdaki utanç görüntüleri yansımıştır.

SİYASETÇİ AKRABALARI

Grubun 22 şirketine AKP iktidarına yakın kişiler, siyasetçi akrabaları, medya grubuna geçmişte basın-yayın ve gazetecilik deneyimi olmayan şahıslar ve kamuoyunda ‘havuz medyası’ olarak bilinen yapıdan yöneticiler atanarak, bu kişilere grubun kasasından fahiş rakamlar ödendiği yine kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındadır.

Bu çerçevede;

- İpek grubu şirketlerine atanan kayyumlar kimlerdir?

- Bu kişilere aylık ne kadar ücret ödenmektedir?

- 1 Kasım seçimlerine 4 gün kala bu şirketlere el konulması basın özgürlüğüne getirilmiş bir darbe değil midir?

- Bugün ve Millet gazetelerinin kayyum atanmasından sonraki tirajı nedir?

- Bu gazetelerin tiraj kaybı ve dolayısıyla zarar etmesi hangi bütçeden karşılanmaktadır?

- Bugün TV ve Kanaltürk TV’nin kayyum atanmasından sonraki izlenme oranları ve reklam gelirlerindeki değişlik nelerdir? Reklam kaybı ve zarar durumu hangi bütçeden karşılanmaktadır?

- Kayyumların medyadaki yayın politikasına müdahale etme hakları var mıdır?

- Kayyumın işten atma, işten çıkarma yetkisi var mıdır?

-Önerge tarihi itibariyle gruba ait kaç çalışan işten çıkarılmıştır?”

Kaynak: Gerçek Gündem

    :

    :

    :

    :

    "'Kayyumlar AKP'lilerin akrabaları mı?'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete