IŞİD’e 2 bin Türk katıldı bunların 400’ü öldürüldü

Irak ve Suriye’yi kana bulayan terör örgütü IŞİD’in militanları arasında çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunuyor.
Askeri kaynaklar, dinci terör örgütüyle ilgili son bilgileri ile paylaştı. Örgütte ‘komutan’ düzeyinde çok sayıda Türk olduğu ve militan bulmak için ‘cennet’ vaad edildiği belirlendi…

Irak ve Suriye’yi kana bulayan, Türkiye ve Fransa’da düzenlediği saldırılarla dünyayı da tehdit eder hale gelen dinci terör örgütü IŞİD’in militanları arasında çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da bulunuyor. Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalara göre, IŞİD içinde halen bin 500 civarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunuyor. Terör örgütüne katılanlardan yaklaşık 400’ünün Suriye ve Irak’taki çatışmalarda öldürüldüğü anlaşıldı.



IŞİD için savaşan Türk vatandaşlarının daha çok Sakarya, Adıyaman, Bursa, Bolu, Batmanlı olduğu belirtildi. Yetkililere göre, dinci terör örgütü Türkiye’den yeni militanlar devşirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla değişik illerde Türkçe yazılmış bildirileri el altından dağıtıyor.

ÖRGÜT BİLDİRİLERİ BİLE TÜRKÇE

Terör örgütünün, bazı genelgeleri de örgüt içinde Türk militanlarının fazlalığı dikkate alınarak Türkçe yayınladığı da anlaşıldı. Teröristlerin geçmişte Afganistan, Bosna Hersek, Çeçenistan, Irak gibi ülkelerde çatıştığı ya da çatışanların çocukları ve akrabalarının da şimdi örgüte katıldıklarını kaydeden bir yetkili, örgüt içinde “komutan” düzeyinde olan Türk vatandaşlarının olduğunu kaydetti.

IŞİD’in, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde ve Ankara’da gerçekleştirdiği “canlı bomba eylemleri”ni açık bir şekilde üstlenmediğini, oysa örgütün başka ülkelerde yaptığı her eylemi sahiplendiğini kaydeden bir yetkili SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“Terör örgütünün, ülkemizdeki iki büyük eylemini üstlenmemesi, bu eylem emirlerinin örgütün üst düzey kadrolarından verilmediği anlamına geliyor. Elde ettiğimiz bazı bilgiler, Türkiye’deki eylemlerin örgüt merkezinin kararları doğrultusunda olmadığını ortaya koyuyor. Hatta bu eylemleri yaptığı için bazı örgüt militanları uyarıldı. Bu örgüt eylemleri üstlenmese de, yeni eylemlere de her an girişebileceği göz ardı edilmiyor. Güvenlik birimlerimiz bu örgüte karşı çok yönlü çalışma yürütüyor.”

BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR

Başbakan ve Cumhurbaşkanının, IŞİD’in Türkiye’de gerçekleştirdiği eylemler için “Örgütler arası işbirliği” dediklerini hatırlatan yetkililer, “Her iki eylemde ulaştığımız bilgiler, önemli bir militanın Şırnak’ta HDP’li bir kişiyle telefon konuşmasını, başka bir eylemde ise Suriye’de yaşadığı bilinen Mihraç Ural’la bağlantıları olduğunu ortaya koyuyor. O yüzden iki eylemin örgütlerarası bir işbirliğiyle gerçekleştirilmiş olduğunu göz artı etmiyor ve çalışmalar bu yönde de devam ediyor” dedi.

Dinci terör örgütünün militanları arasında Kafkasya kökenliler başı çekiyor. Avrupa ülkelerinden de örgüte çok sayıda katılım oluyor.

Kaynak: sozcu.com.tr / Saygı Öztürk

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD’e 2 bin Türk katıldı bunların 400’ü öldürüldü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete