Baba Mehmet Güler: Aziz 'Ölmek yok benim lügatımda' derdi

IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren ve cenazesi 59 gün sınırda bekletilip ailesine verilmeyen Aziz Güler’in naaşı, dün binlerce kişi tarafından Gazi Cemevi’ndeki törenin ardından defnedildi.
Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken, 21 Eylül 2015 günü IŞİD’in döşediği mayına basarak yaşamını yitiren ve 59 gün cenazesi sınırda bekletildikten sonra, geçen hafta cenazesi Türkiye’ye getirilen Aziz Güler’i dün binlerce kişi İstanbul Gazi Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurladı. Şair Albay Lisesi önünde toplanan binler, Gazi Cemevi’ne doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Güler’in dostları Gazi Mahallesi’nin giriş ve çıkışında insan zinciri oluşturdu, yürüyüşe ve cenaze törenine katılmak isteyenlerin çantası ve üstü dikkatlice arandı. Yürüyüşün ardından, Gazi Cemevi’nde, Güler’in ailesine taziye mesajlarında bulunuldu ve devrim marşları çalındı. Yürüyüşe Güler’in ailesi, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra; HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Burcu Çelik Özkan, Ertuğrul Kürkçü, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ve EMEP üyeleri, HDP ve HDK bileşenleri, Birleşik Haziran Hareketi, Güler’in öğrenciyken üyesi olduğu Genç-Sen üyeleri, Alevi örgütleri, Gezi, Suruç ve Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri de katıldı.

Güler’in sözleri yazıldı

Gazi Cemevi’ndeki anmanın ardından, Güler’in cenazesi defnedilmek üzere binler tarafıdan Gazi Mezarlığı’na götürüldü. Dev bir pankartın üstünde, Güler’in sözlerinden biri yazıyordu: Saatlerimizi devrime ayarlamalı, bağcıklarımızı sıkı bağlamalıyız. Mezarlıkta gerçekleşen törende Güler’in hayatı ve mücadelesi anlatıldı.



‘Aziz benim çocukluğum’

Cenaze töreninde ilk sözü Güler’in çocukluk ve mücadele arkadaşı Aylin Mert aldı. “Aziz benim çocukluğumdu” diyerek sözlerine başlayan Mert, “Aynı lisede okuduk, aynı sıraları paylaştık. Lisedeki lakabı Rıfkı’ydı. Aziz üniversite yıllarında yoldaşım oldu” dedi. Mert şöyle devam etti: “Yılları hep örgütlü mücadeleyle geçti; Tekel direnişinden YÖK karşıtı eylemlere, İMF barikatlarından, 1 Mayıs meydanlarına hep en önde oldu. Ve günü geldi yanı başında süren insanlık savaşına, Kobanê direnişine sessiz kalmadı. Ona yakışanı yaptı. Aziz Rojava’nın Rasih kurtuluşu oldu.”

‘Yapamadığımızı yaptılar’

“Aziz ‘ölmek yok benim lügatımda’ derdi hep ve haklı çıktı, çünkü Aziz’ler ölmez, yoldaşlar ölmez” diyen baba Mehmet Güler, “59 gün boyunca devlet zulmüne direndik” diye konuştu ve şöyle devam etti: “59 gün boyunca çektiğimiz acının haddi hesabı yok. Devrimci ve ilerici gençlerin yanında yer almayan faşist AKP zulmü, hep IŞİD barbarlarına uşaklık yaptı. Aziz, Bedrettin’ler ölmedi, biz onlara sahip çıkacağız, çünkü onlar bizim ışığımız. Bizim yapamadığımızı onlar yaptı.”

***

Viva Göztepe dostlarının yanındaydı

Aziz Güler Göztepe taraftarıydı. Viva taraftar grubu dostları Aziz’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Yaklaşık iki ay önce BirGün’e konuşan anne Elif Güler, “Geçen kasım ayında Kocaeli taraflarında Göztepe maçı vardı, ona geldi, sonra İstanbul’a geçti, iki gün beraberdik, yanımdaydı. Son görüşmemiz olamazdı, ağzında ölüm yoktu, bebekliğinden bu yana sevgi doluydu” demişti.

***

Gezi aileleri de oradaydı

Aziz Güler’in cenaze törenine Gezi Direnişi’nde yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısıülük de katıldı. Aziz Güler, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisiyken Gezi Direnişi’ne katılmıştı.

Kaynak: Birgün.com.tr / Zeynep Yüncüler - Zeynep Kuray

    :

    :

    :

    :

    "Baba Mehmet Güler: Aziz 'Ölmek yok benim lügatımda' derdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete