Miting için ezan erteleyen müftü hakkında nitelikli zimmet iddiası!

Zimmetine para geçirdiği iddiası sonrası tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Karaman müftüsü Nuri Değirmenci’nin kararnamesinin hazırlandığı ve önümüzdeki günlerde Karaman'daki görevinden alınacağı öne sürüldü.
ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİ İDDASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Karaman’da yaptığı miting sebebiyle ezanın 15 dakika geç okutulması ile gündeme gelen ve bu konuda soruşturma açılan Karaman müftüsü Nuri Değirmenci hakkında geçtiğimiz günlerde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla Emniyet tarafından operasyon yapılmış ve adliyeye çıkarıldı.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDI

Savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen müftü Nuri Değirmenci, hakim tarafından adli kontrol şartı serbest bırakıldı.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK!

Cumhuriyet ve Diyanet tarihinde bir ilk olarak bir müftü hakkında nitelikli zimmet suçundan soruşturma başlatıldı ve tutuklanma talebiyle savcı tarafından mahkemeye sevkedildi. Diğer yandan müftünün kendisini savunmak için; "17-25 Aralık'ta olduğu gibi bana da paralel yapı kumpas kurdu" dediği de iddialar arasında.

GÖREVDEN ALINACAK MI?

Elde edinilen bilgilere göre, Karaman müftüsü Nuri Değirmenci’nin görevden alınması için çalışma çoktan başlatıldığı ve kararname hazırlandı. Müftü Değirmenci’nin görevden alınma kararnamesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında olduğu iddia edildi.

Kaynak: GazeteAnadolu.com / Karşı Gazete
  • kemal
    yolsuzluk,hukuksuzluk oskar olsaydı akp liler alırdı. kemal - 21 Kasım 2015 kesin akp lidir vede tayyip erdoğana çok yakındır.

:

:

:

:

"Miting için ezan erteleyen müftü hakkında nitelikli zimmet iddiası!" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete