Türkmen Komutan: Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum

Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Suriye'de Rusya ve Suriye ordusunun havadan ve karadan saldırılarıyla ilgili "Bizim de ölü ve yaralılarımız var" dedi.
AKP'nin de yoğun olarak desteklediği, Sultan Abdulhamid Tugayı adlı çetenin  Komutanı Ömer Abdullah, Suriye'de Rusya ve Suriye ordusunun havadan ve karadan saldırılarıyla ilgili, "Bizim de ölü ve yaralılarımız var" dedi. 
 

Abdullah, büyük panik içinde yaptığı açıklamada, Suriye ordusu'nun dün gece saat 23.00'ten itibaren Bayırbucak'taki Acısu, Fırınlılk, Gımam ve Kızıldağ bölgelerine aynı zamanda yoğun bombardıman başlattığını ifade ederek, "Çok yoğun bombardıman yapıldı, her yer adeta deprem oluyor gibi sarsılıyordu. İlk kez böyle bir şey görüyorum. Uçaklar, füzeler, tanklar kullanılıyor" dedi. 
 
YOĞUN SALDIRI ALTINDAYIZ

Sabah saatlerinde Suriye ordusu ile sıcak temas sağlandığını kaydeden Abdullah, şöyle konuştu: 

"Sabah saatlerinde Türkmen gençler karşı savunma başlattı. Kızıldağ'a (45. Tepe) üç kez uçaktan paraşütle asker bıraktılar. 3 helikopter 45. Tepe'ye paraşütle asker bıraktı. Acısu'da bir bölgeyi ele geçirdiler. Gençlerimiz bütün zorluklara rağmen direniş gösteriyor. Bizim de ölü ve yaralılarımız var." 

Kendilerinin cepheyi terketmeyeceğini ancak bu şiddette bir bombardımanı geride kalan 5 yılda görmediklerini ifade eden Türkmen komutan Rusların ellerindeki bölgenin her metresini vurarak Suriye Ordusuna ve destekçisi milislere koridor açtığı bilgisini verdi. 

Türkmen komutanlardan Abu Fadıl (Ahmet Arnavut) da denize yakın olan bölgelere Rus gemilerinden yoğun füze saldırısı yapıldığını bildirdi.

Kaynak: İlerihaber.com

    :

    :

    :

    :

    "Türkmen Komutan: Böyle bir şeyi ilk kez görüyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete