THY uçağına bomba ihbarı

New York-İstanbul seferini yapan THY uçağı bomba ihbarı üzerine Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı. Yolcular ve mürettebat tahliye edilirken uçakta arama yapılıyor. Halifax, Montreal, Toronto ve İstanbul ile ortak kriz merkezi kuruldu.
Türk Hava Yolları'nın (THY) New York-İstanbul seferini yapan uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı.

Halifax Havalimanı Twitter hesabından yapılan duyuruda, uçağın yerel saatle 12:53'te havalimanına iniş yaptığı, uçakta bulunan 256 kişinin otobüslerle terminale götürüldüğü belirtildi.

Güvenli bir bölgeye çekilen ve motorları durdurulan uçakta, dedektör köpeklerin de yardımıyla arama yapılıyor.  İtfaiye ekibi de olası bir tehdide karşı havalimanında önlem aldı.

Polis, bomba ihbarının kaynağıyla ilgili bilgi vermedi.

"ORTAK KRİZ MERKEZİ KURDUK"

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal da, emniyet yetkilileri ile birlikte THY uçağıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor.Kanada güvenlik birimleri, Uluslararası Güvenlik Forumu nedeniyle Halifax’ta olan Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı gelişmelerle ilgili bilgilendirdi.

Emniyet yetkilileri ile birlikte Halifax Stanfield Havalimanı'na geçen Büyükelçi Ünal, yolcuların tahliyesine eşlik etti.Daha önce hazırlanan bomba imha ekipleri, patlayıcı uzmanları ve özel eğitimli köpekli timler, uçağın alana inmesi ile birlikte çalışmaya başladı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nden (RCMP) yapılan açıklamada, ihbara ilişkin detay verilmeyeceği belirtilerek, uçağın ve uçaktaki tüm bagajların aranacağı bildirildi.

Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, "Halifax, Montreal, Toronto ve İstanbul ile ortak kriz merkezi kurduklarını" söyledi. Ünal, "Uçak havaalanına indikten sonra, apronda uzak ve güvenli bir bölgeye alındı. Yolcularımız salimen tahliye edildi. Bomba uzmanları ile diğer ekipler uçağı arıyorlar. Güvenlik görevlileri, yolcuların hepsinin tek tek ifadesine başvuracak. Biz de gelişmeleri yerinde takip ediyoruz" dedi.

Nova Scotia polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, New York'tan İstanbul'a giden TK2 sefer sayılı uçağın Halifax'a acil iniş yaptığı belirtilmişti. 

Uçağın boşaltıldığını belirten polis, köpeklerle patlayıcı araması yapılacağını duyurmuştu.

Air France uçağı da bu hafta içi bomba ihbarı üzerine Halifax'a acil iniş yapmıştı.

Kaynak: aljazeera.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "THY uçağına bomba ihbarı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete