Seçim çalışmalarına katılan imamlara AKP'den teşekkür belgesi!

AKP'nin Avrupa teşkilatı olan Avrupa Demokratlar Birliği (UETD), seçim çalışmalarında yer alan camiler ve yöneticilerinin adını anarak, DİTİB imamlarını belgeyle ödüllendirdi.
Almanya'da sayıları 900'ü bulan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camiler ve din görevlilerinin, 1 Kasım seçimlerinde AKP için çalıştığı belgelendi.

AKP'nin Avrupa teşkilatı olan Avrupa Demokratlar Birliği (UETD), DİTİB dernek yönetici ve imamlarına teşekkür belgesi verdi. Gelsenkirchen kentindeki Konak Restoran'da gerçekleşen yemekli buluşmada verilen “Teşekkür Belgeleri”nde, seçim çalışmalarında yer alan camiler ve yönetimlerinin adı anılarak, “1 Kasım 2015 Yurtdışı Seçimlerinde UETD Ruhr Gelsenkirchen Şubemize vermiş olduğunuz destek ve katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

DİTİB camileri, UETD'nin cami önlerinden seçim otobüsleri kaldırması, cami panolarına AKP ve Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu broşürleri asılmasıyla gündeme gelmişti.

OYLARI NASIL KANALİZE ETTİĞİMİZİ HERKES BİLİYOR

Gelsenkirchen'deki yemekli programda konuşan UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Türkiye'de seçimlerin bittiğini ve dört yıl boyunca başka seçim olmayacağını öne sürdü. İki sene sonra Almanya'da seçim olacağını kaydeden Çelik, “Diyoruz ki, bakın biz burada oyları bir yerlere kanalize edebiliyoruz. Oyları nasıl kanalize ettiğimizi herkes biliyor. Dolayısıyla Almanya seçimlerinde artık pasif değil, aktif katılım” ifadelerini kullandı.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, 1 Kasım seçimleri için Avrupa'daki 11 seçim bölgesinde kullanılan oyların Köln/Bonn Havalimanı'ndan Ankara'ya gönderilmesi sırasında, akredite olmadığı halde, oyların nakledildiği kargo bölümünde görüntülenmişti.

Kanyak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "Seçim çalışmalarına katılan imamlara AKP'den teşekkür belgesi!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete