Baran öldürülünce "çocuklar ölmesin" diyenler, Fırat öldürülünce nerede?

Diyarbakır Silvan'da askeri aracın geçişi sırasında patlatılan PKK mayını ile iki gün önce öldürülen13 yaşındaki Fırat Simpil'in, korucu çocuğu olduğu ortaya çıktı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

DİYARBAKIR'DA ÖLDÜRÜLEN 13 YAŞINDAKİ FIRAT'IN BABASI KORUCUYMUŞ...

Simpil'in ailesi ve yakınları ise çocuklarının ölümüne sessiz kalınması nedeniyle tepkili... Aile ile iletişime geçen Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, ailenin duygularını Karşı Gazete'ye anlattı.

Fırat Simpil'in öldürülmesinden  sadece birkaç gün önce Şırnak'ın Cizre İlçe'nde çıkan çatışmada  7 yaşındaki Baran Çağlı'nın öldürüldüğünü anımsatan Sözen, "Ölümler üzerinden yarış içinde olmayacağız ama Baran için gösterilen duyarlılığı, Fırat için görmedik." yorumu yaptı. Sözen, açıklamasına şöyle devam etti:

"FIRAT DA EKMEK ALMAYA GİDİYORDU..."

"Bize ikinci sınıf muamelesi yapılıyor.  Başka olaylarda öldürülen çocuklar için tüm Türkiye'nin gösterdiği duyarlığı ne yazık ki bu olayda görmedik. Bu da korucu çocuğu olmasından kaynaklı. O çocuk da gerçekten ekmek almaya gidiyordu... Olayın yaşandığı yer, korucuların ağırlıklı olarak otururduğu bölge. Silvan Barajı geçişi üzerinde, kenar mahallerden birisi...

"BERKİN  İÇİN DUYARLILIK GÖSTERENLER FIRAT İÇİN DE GÖSTERİR DİYE BEKLEDİK..."

Biz bu saate kadar, özellikle iki gündür açıklama yapmadık... Belki insanlığı ölmemiş birileri çıkar da HDP adına, Berkin Elvan olayında, Ali İsmail Korkmaz olaylarında gösterdikleri duyarlılığı Fırat için de gösterirler diye bekledik...

"BİZİM İNSANLIĞIMIZ GERÇEKTEN ÖLMÜŞ"

Ama anladık ki toplum olarak bizim insanlığımız gerçekten ölmüş! Onlar için çocuk bile olsa, eğer korucu çocuğu ise önemli değilmiş... Demek ki artık ailelerinin mesleklerine göre de milliyetçi duyarlılıklar gösteriliyor... Çok üzgünüm..."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
  • volkan demir
    volkan demir - 2 Eylül 2015 Ali ihsan, değil Ali ismail Korkmaz duyarlılık bekleyen önce örnek gösterdiği kişinin adını bilsin.

:

:

:

:

" Baran öldürülünce "çocuklar ölmesin" diyenler, Fırat öldürülünce nerede?" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete