Şehitlerin sorumlusu inekler mi?

Davutoğlu'nun ''bombalı gübre" savunması şaşırttı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"BOMBA GÜBREDEN YAPILINCA ÇOK MU MASUM? "

Ardı ardına  şehit haberlerinin gelmesine neden olan PKK'nın döşediği el yapımı patlayıcılar neden tespit edilemiyor?
Eleştiriler istihbarat zaafiyeti üzerinde yoğunlaşınca Başbakan Davutoğlu ilginç bir açıklama yaptı.

"Bu el yapımı patlayıcının maddesi gübre. Türkiye’de çiftçiler nihayet bu güzel mesleği icra ederlerken, gübre en temel ihtiyaç." diyen Davutoğlu çiftçiye giden gübrenin bir kısmının teröristler tarafından ele geçirildiğini satın alma işlemini kontrol edemeyeceklerini açıkladı.

"Malzemenin nasıl denetlenebileceğiyle ilgili tedbirler de alıyoruz. Ama bunun çok kolay bir süreç olmadığını da vatandaşımızın görmesi lazım." diyen Davutoğlu'nun sözlerini kamuoyunda MİT komisyonu olarak bilinen TBMM Güvenlik ve  İstihbarat  komisyonu üyesi ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Karşı Gazete'ye değerlendirdi.

"Şehitlerin sorumlusu ne patlayıcıların ham maddesi  olarak kullanılan gübre ne de gübre kullanan çiftçiler..." diyen Şeker gübreden bomba yapmak için kullanılan yüklü miktarda patlayıcı ve fünyenin tespit edilememesinin, çok ciddi bir istihbarat zaafiyeti olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

"ÇİFTÇİLER BİN YILDIR GÜBRE KULLANIYOR"

"Bin yıldır belki de  daha uzun süredir doğu ve güneydoğuda yaşayanlar hayvancılıkla uğraşır  ve oralarda gübre vardır...  Bugünlere  kadar  kimsenin gübrenin  içine bomba yerleştirip patlayıcı yapma düşüncesi yoktu.

GÜBRE TEK BAŞINA MI PATLIYOR?

Dünyanın her yerinde terör örgütleri bunu yapıyor, internette videolar var, gübreden nasıl bomba yapıldığı gösteriliyor da bundan galiba bir tek Sayın Davutoğlu'nun haberi yok galiba.

Evet gübre, bombaya gayet  kolay dönüşüyor ama bunun için fünye lazım, patlayıcı lazım! Bu adamlar bunları  nasıl ve nereden aldı? Hatırlayın  Oslo'daki konuşmalarını... "Siz şehirlere bombalar, silahlar doldurdunuz" demişlerdi. İşte şimdi bunların gerçek olduğu ortaya çıktı.

MİT BOMBA YAPIMINDA KULLANILAN PATLAYICIYI, FÜNYEYİ NEDEN BULAMIYOR?

Şu an doğu ve güneydoğuda bütün illerde PKK'nın silahlı gücü var, bombası var... Herkes biliyor, vatandaş biliyor MİT de bilmeli ama iki yıldır bu durumu görmezden geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün dedi ki: 'çözüm süreci boyunca valilere talimat verdik kimseye dokunmayın'  diye. Siz onlara dokunmazsanız,  yol kesmesine, vergi toplamasına, şehirleri kendi aralarında  paylaşmalarına engel olmazsanız, bunların başımıza geleceği belliydi!

MİT'in, istihbarat örgütlerinin bu fünyelerin, bombaların nasıl alındığını, nerede saklandığını bilmesi lazım... Bilmiyorsa zaten istihbarat örgütü değildir.

Mesela  Iğdır'da 15 polisimizin şehit olduğu patlama hakkında önceden istihbaratın geldiğini duyduk. Niye hazırlık yapmamışlar? Sayın Başbakan kendisini korumak istiyor, kurumlarını da korumak istiyor anlaşılan ama böyle devlet yönetilmez.  Bir ülkede bir bombanın patlamasından da, bir koyunun kaybolmasından da o sorumludur.

GÜBREDEN YAPILAN PATLAYICI ÇOK MU MASUM?

Patlayıcı, gübreden yapılınca çok mu masum? O zaman bomba olmuyor mu? Yani köylerde gübreye kolay ulaşılabiliyormuş... Silaha da, insana da, bombaya da kolay ulaşılabilir. Sizin bunları denetim altına almanız lazım. Eğer almazsanız Başbakan da, istihbarat örgütü de tartışılır. Bugün yaptıkları açıklamalar aslında bir yakarış; 'biz meydanı boş bıraktık, bunlar da bu meydanda çok iyi at oynattı ve başımıza bunlar geldi' demenin yöntemidir.

"MİT BİLİYOR AMA AÇIKLAYAMIYOR"

Aslında MİT her şeyi biliyor... Ne kadar silah geldi, ne kadar gitti, Suruç'ta, Reyhanlı'da  sorumlu kim? Hepsini biliyorlar ama üzerine gidemiyorlar, açıklayamıyorlar. Milli bir istihbarat teşkilatı gibi değil AKP'ye bağlı bir kuruluş gibi çalışıyor. 'Söyle' denileni söylüyor 'söyleme' denileni söylemiyor. Bu anlayışla Türkiye'nin güvenliği ciddi tehlikeye atlıyor."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Şehitlerin sorumlusu inekler mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete