Havuz medyasında hırsızlık kavgası

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ensonhaber Cumhuriyet'i hedef tahtasına oturttu, yandaş basına da "Haberimi çalma" notu gönderdi.
Hükümete yakın medyada yeni bir polemik başladı. Ensonhaber sitesi, Cumhuriyet gazetesi ile ilgili eleştirel bir haber yaptı.

Haberin görselinde ise Haber 7, Yeni Şafak ve Star gazetelerine yüklendi ve "ÇALMA BU HABERİ" uyarısı koydu.

Kendi özel içeriğinin hükümete yakın gazetelerin internet sitelerinde yer almasını engellemek için böyle bir girişimde bulunan Ensonhaber sitesine Star gazetesinden çok sert tepki geldi.

İŞTE ENSONHABER'DEKİ O UYARI



STAR'IN TEPKİSİ: YAVUZ HIRSIZ

"Yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya çalıştı" başlığı ile tepki gösteren Star gazetesi internet sitesi, "Sürekli gazetelerden çaldığı haberlerle ayakta kalmaya çalışan Ensonhaber adlı internet sitesi, gazetelere kendince ayar vermeye çalıştı." diyerek devam etti haberine.

Ensonhaber sitesini "Gazetelerden çaldığı haberlerle tanınan" diyerek tasnif eden Star, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Gazetelerin bin bir emekle meydana getirdiği haberlerini ve köşe yazılarını, hiç bir kaynak göstermeden çalarak, internet ortamında okuyucu tavlamaya çalışan sitenin, ekmeğini yediği kurumlara yönelik bu küstahça tavrı, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" ata sözünü akıllara getirdi.

Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de yayın yapan tüm gazetelerin aralarında anlaşmaya vardığı, "gazetelerin içeriklerini başka internet siteleri kullanamayacak" centilmenlik mütabakatına en çok karşı çıkan sitenin Enson haber olduğu ortadayken, böyle yağ gibi üste çıkmaya çalışması da traji komik olarak nitelendirildi."

Kaynak: gazeteciler.com

    :

    :

    :

    :

    "Havuz medyasında hırsızlık kavgası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete