ODTÜ'lüler: Yaşananlar din tacirlerinin provokasyonu

ODTÜ'lüler bir süredir devam eden dinci provokasyona karşı rektörlük binasına yürüdü...
ODTÜ öğrencileri, öğretim görevlileri ve mezunlar, ortak bir açıklamayla, havuz medyası tarafından yayılan “ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere saldırı” şeklindeki haberleri yalanladı. AKP Ankara vekili Aydın Ünal'ın' Bu ahlaksızlığın hesabı sorulur' tehditlerine de tepki gösteren ODTÜ’lüler, gelişmelerin rektörlük seçimleri öncesi yaşandığına dikkat çekti.

Rektörlük binasına yürüyen ODTÜ öğrencileri, Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Mezunları Derneği ve Eğitim Sen tarafından bina önünde açıklama yapıldı.

Açıklamadan bir bölüm şöyle:

Son günlerde sosyal medyada üniversitemizde bir mescit sorunu olduğu gibi bir kanaat oluşturulmaya çalışılmaktadır. Ancak bu gerçeği, yansıtmamaktadır. ODTÜ'de uzun yıllardır kullanılmakta olan yaklaşık 2 bin kapasiteli bir cami ve yerleşkenin yurtlar bölgesi, kütüphane, hazırlık binası, yapı işleri gibi nüfusun yoğun olduğu çeşitli noktalarında mescitler bulunmaktadır.


Geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin ve çalışanların talepleri doğrultusunda bunlara yeniileri eklenmiştir. İbadetlerini yerine getirmek isteyen ODTÜ'lüler bugüne kadar herhangi bir baskıya kalmadan, bu mekanlardan sorunsuzca faydalana gelmiştir. Din tacirlerinin provokasyonları nedeniyle, bu pratiğin zarar göremesine izin verilemez.

Ünivesitemizde birkaç gün önce yaşanan gerginliğin temelinde, mevcut ibadet mekanlarının yetersiz kalması ya da iddia edildiği gibi ibadetin engellmesi değil, gündeme gelen yeni bir mescit talebinin, eğitim ve öğretime yönelik ihtiyaçlar dikkate alınarak nasıl çözülebileceğinin değerlendirildiği bir aşamada, IŞİDci zihniyetin devreye girerek sorunu çatışmacı bir siyasi zemine taşıyacak provokatif müdahaleler yapması bulunmaktadır. Son yıllarda ilkel şiddet gösterileriyle ülkemizi sarsan ve toplumsal barışı inanç ayrımcılığına dayalı çatışmacı bir anlayışla tehdit eden bu tektipleştirici zihniyet, bir süredir kendisine ODTÜ'ye hedef olarak seçmiştir.

ODTÜ öğrencilerini IŞİDvari yöntemler kullanmakla 'kafanızı keseceğiz' diyerek tehdit eden bu zihniyet, kendisini inançların ve ibadetlerin arkasında gizlenmeye çalışmaktadır.

SEÇİMLER ÖNCESİ

Rektörlük seçimleri öncesinde sosyal medyada #ODTÜRektörüGörevdenAlınsın etiketiyle başlatılan girişimlerin de tesadüf olmadığına dikkat çeken Sarı, “Üniversiteyi kimin yöneteceğine üniversite bileşenleri karar vermelidir. Karşı karşıya kaldığımız bu örgütlü provokasyona teslim olmayacağız” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "ODTÜ'lüler: Yaşananlar din tacirlerinin provokasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete