Barış Yarkadaş'tan meslek liselileri sevindirecek teklif

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, verdiği yasa teklifi yasalaşırsa meslek liselilerin de emekli olabilmesinin önü açılıyor.
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinin gerekçesinde; “Meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencileri 1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı yasa ile zorunlu staja tabi tutulmuş, staj yaptıkları dönemde ‘sigortaların başladığı’ söylenmiş, sigorta numarası ve kartı verilmiştir. Ancak yıllar sonra stajın sigorta başlangıcı sayılmadığı ortaya çıkmıştır. Bu uygulamayla; hem kademeli emeklilikten, hem de stajdan emekli olma tarihleri uzamış ve binlerce insan mağduriyet yaşamıştır” denildi.

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ AMAÇLANDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sunduğu Kanun teklifinde; “Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen çıraklar ile meslek liselerinde okumakta iken yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulanların uzun vadeli sigorta uygulamaları kapsamına sigortalılık başlangıç tarihi olarak bu sürelerin esas alınması ve mağduriyetlerin giderilmesini amaçladıklarını” ifade etti

Kanun Teklifi yasalaşırsa, uzun vadeli sigorta kapsamında çıraklık ve stajın başladığı tarih borçlanmak koşulu ile sigorta başlangıç tarihi olarak sayılacak.

102 BİN İMZA TOPLADILAR

İnternet ortamında kampanya başlatan staj mağdurları;“3308 sayılı kanuna tabi staj dönemi sigorta başlangıcı olarak sayılsın” adı altında imza kampanyası başlatarak 102 bin imza topladılar.

    :

    :

    :

    :

    "Barış Yarkadaş'tan meslek liselileri sevindirecek teklif " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete