Nusaybin ve Sur'da halk perişan

Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan çatışmalar, halkı bezdirmiş durumda.
13 gün süren yasağın kalkmasının ardından Nusaybin'deki tahribat ortaya çıktı. Birçok evin yıkılıp yandığı, duvarlarda büyük delikler açıldığı görüldü. Binlerce kişinin göç ettiği ilçe, adeta hayalet şehre dönüştü. Bu duruma tepki gösteren Derman Alp, “Elektriksiz, susuz kaldık. Çocuklarımız perişan oldu. Artık ölümler ve şehitler olmasın.” dedi. Okula gidemeyen Mihrican Mutlu da “Silah seslerinden çok korkuyordum. Dışarı çıkıp oyun oynamak istiyorum. Okula gidemiyordum, çok üzülüyordum.” ifadelerini kullandı. Fırat Mahallesi'nde oturan Naif Bilgiç ise “Perişan olduk. Artık buna yeter diyoruz. Barış olmasını istiyoruz. İki mahallede 50 bin kişi göç etti. Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. 5 çocuğum var. Evim yıkılmış. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.” diye konuştu.

Sur'da operasyon bölgesinde yaşayan vatandaşları, önceki gün TSK personeli güvenli bir bölgeye tahliye etti. Güvenlik güçlerini gören vatandaşların, “Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın.” dedikleri belirtildi.



102 MUHTARDAN ‘ÇATIŞMALAR DURSUN' ÇAĞRISI

Diyarbakır'ın Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinden 102 mahalle muhtarı da ortak bir açıklama yaparak, çatışma ve operasyonların bitirilmesi çağrısında bulundu. Açıklama söyle: “Bu kirli ve yıkıcı savaşın hiçbir haklı politik gerekçesi olamaz. Sivil yerleşim yerlerinde çatışmalara zemin oluşturan ve toplumun günlük yaşamını derinden etkileyen uygulamalardan kaçınılmalı. Sivillerin ölümüne neden olabilecek silahlı saldırılara, operasyonlara, yargısız infazlara ve işkence uygulamalarına derhal son verilmeli.”

    :

    :

    :

    :

    "Nusaybin ve Sur'da halk perişan" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete