Havva Ana: "Devlet benim!" demişim... Yine diyorum

CHP'li Nazlıaka, Yeşil Yol Direnişi'nin simgesi ile böyle röportaj yaptı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"ÖLÜMÜM VAR, DÖNÜŞÜM YOK!"

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Rize Çamlıhemşin'deki Yeşil Yol Direnişi'nin simgesi Havva Ana'yı köyünde ziyaret etti...

Karşı Gazete'ye konuşan Aylin Nazlıaka dün bazı işyerlerinin denetlendiğine dair haberler üzerine kendisine çağrı yapıldığını bu nedenle Rize'ye gittiğini söyledi.

HALK İÇİN Mİ RANT İÇİN Mİ?

Nazlıaka, 'Sorunları yerinde görmek istedik. Geldim. Vatandaşları yerinde dinleme olanağı buldum. Her koşulda 'Yeşil Yol'a karşıyız tavrında değiller ama endişeleri var. Yol nasıl yapılacak? ekolojik denge bozulacak mı? Belli kişilere rant sağlanacak mı? Proje hakkındaki bilinmeyenlerin giderilmesini istiyorlar.' ifadelerini kullandı.

Görüşmenin sonunda Havva Ana'nın mesajını videoya kaydeden ve kısa bir röportaj yapan Nazlıaka, Havva Ana'nın sözlerini de Twitter yoluyla tüm Türkiye'ye bir kez daha iletmiş oldu.

"Devlete iletmek istediğin bir mesaj var mı?" diye soran Nazlıaka'ya,  Havva Ana şöyle yanıt verdi:

"NE DEVLET BENSİZ OLABİLİR NE BEN DEVLETSİZ!"

"'Devlet benim!' demişim, yine de diyorum. Ne devlet bensiz olabilir ne ben devletsiz olabilirim. Yaylalar kesinlikle birbirine bağlanmayacak...  Son nefesime kadar... Ölümüm var, dönüşüm yok, isterlerse assınlar... Beni Valiliğin önünde, Rize Meydanı'nda, yolun durduğu yerde assınlar isterlerse...  Geri dönüş yok...  mücadele benim işim, bırakmadım bırakacak da değiliz...

BURCU ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Havva Ana: "Devlet benim!" demişim... Yine diyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete